Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић: Много сам се мучио, нисам се осећао добро

Новак Ђоковић је после исцрпљујуће победе над Данилом Медведевим рекао да није помишљао о предаји, иако се није осећао добро у појединим периодима меча.
Фото: Танјуг/Nicolo Campo/LaPresse via AP

Ђоковић је надигравањем Медведева прошао групну фазу са максималним учинком од три победе у три кола.

„Нисам се физички добро осећао у трећем сету, много сам се мучио. То је ипак битка, било је битно да останем у игри. Јако сам поносан што сам успео да пронађем неопходну енергију и фокус да се вратим у меч“, изјавио је Новак.

Ђоковић је истакао да је му је ова победа велико олакшање.

„Данил и ја смо имали велике битке и раније, знао сам да је ово његов последњи меч у сезони. Није желео да му се сезона заврши поразом. Одлично сам почео, имао сам ране шансе и брејк лопте, али је у важним моментима добро играо. Мислим да је била једна брејк лопта на дуг рели у другом сету, све остало су били добро сервиси“, истакао је Ђоковић на конференцији за медије након меча.

Додао је да није размишљао о томе да намерно изгуби меч.

„Губио сам 4:5, он је сервирао за победу и ја саму успео да му прочитам сервисе, стабилизујем игру и добијем тај-брејк. Првих шест поена је било сјајно. Тешка три меча за њега, сваки пут је изгубио 7:6 у трећем. Нисам мислио да ‘танкујем’. Не знам каква су правила. Да сам којим случајем одлучио да одустанем, не знам да ли бих могао да играм. Овај меч је био веома важан за мене, једноставно сам желео да победим, без обзира што сам се већ квалификовао“, закључио је светски број седам.

Новак у суботу од 21 сат игра у полуфиналу завршног турнира у Торину против америчког тенисера Тејлора Фрица.

Novak srušio i Medvedeva!

Преузмите андроид апликацију.