Почетна > Србија
Србија

Ђоковић купује комплекс у залеђу Јаза

Тенисер Новак Ђоковић заинтересован је да купи велики земљишни комплекс у залеђу плаже Јаз.
Фото: PrtSc/MALAMEDIA/YouTube

На њему би уз подршку инвестиционог фонда из Уједињених Арапских Емирата изградио један од првих голф терена са 18 рупа на овом делу Јадрана, уз хотелске и остале садржаје, преноси црногорска агенција Мина.

Више извора потврдило је црногорским „Вијестима“ да је први рекет света казао да је предвиђено улагање више од 300 милиона евра.

Ђоковић је крајем јануара дошао у Црну Гору, како би се наводно уверио у потенцијале локације Мрчево поље. Извори листа тврде да се неформално састао и са правним заступницима невладине организације „Јаз – Мрчево поље“, која окупља више од 600 Грбљана, власника 2,2 милиона квадрата земље у залеђу.

По писању вијести, Ђоковић је са њима разговарао на вечери у етно-селу градоначелника Будве Марка Царевића, у грбаљском селу Кримовице. „Вијестима“ је речено да је Ђоковић казао да заступа један од водећих инвестиционих фондова који је заинтересован да гради голф терен.

Више извора наводи да је рекао и како је неколико земаља заинтересовано да привуче инвеститоре – од Србије до Африке, те да укупан буџет за пројекат премашује 300 милиона евра.

Izrael od 1. marta otvara granice za sve

 

Преузмите андроид апликацију.