Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић и Надал се „жалили“; Мекинро: Много приче ни око чега

Џон Мекинро, прослављени амерички тенисер, сматра да тенисери не би требало да се буне око лоптица за које тврде да су теже.
Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и многи други изразили су благо незадовољство према лоптицама, сматрајући да су теже у односу на прошле године, те је самим тим теже и остварити „винер“.

Такође, ни терени нису превише брзи, па зато добијамо маратонске мечеве који трају и до два-три ујутру у ноћ.

„Мислим да ћемо ове године видети више мечева дужег трајања него прошле године. Један од највећих разлога вероватно лоптице јер, посебно на великим теренима, мислим да се брзина подлоге није много променила. Спољашњи терени су прилично брзи, док су терени на стадиону нешто спорији. Али и лоптица је спорија. Дакле, то утиче на игру”, рекао је Ђоковић недавно.

Није се Новак једини „бунио“, сличног мишљења су и остали врхунски тенисери попут Рафаела Надала и Ендија Марија, међутим, Мекинро је стао у одбрану челних људи Аустралијан опена.

Много причају ни око чега“, рекао је Мекинро за „Еуроспорт“.

„Али, наравно, ја сам само коментатор, а у време када сам био играч, такође бих био љут због свега“, наставља Американац:

„О, превруће је, превише је хладно, превише је ветровито, играм прекасно, играм прерано, рекет није добар, лоптице постају претешке“.

Мекинро каже да ако играчи имају проблема са лоптицама онда би једноставно требало да подесе напетост струна својих рекета.

„Наравно, лопте постају теже након начина на који их ови момци и девојке сада ударају“, рекао је.

„Како би било да понесете рекете различитих ‘тензија'“, додао је.

Мекинро истиче да су тенисери сјајни у прилагођавању на услове и да ће тако бити овога пута. Американац ово незадовољство лоптицама повезује са нервозом, те мисли да ће приче око тога бити све мање како турнир буде пролазио.

„Ове ствари су уобичајене за тенисере, обично када су људи нервозни око тога како ће да прођу на турниру, ништа им није у реду“, каже и закључује:

„Видећете да на крају прве недеље више нико неће причати о лоптицама“.

https://gradskeinfo.rs/gvardiola-napusticu-mancester-siti-ako-izgubim-kontrolu-nad-svlacionicom-22-01-2023/;

Преузмите андроид апликацију.