Почетна > Србија
Србија

Ђерлек: Залихе крви за 24 сата, недостају А и нулта крвна група

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да Србији недостају А и нулта крвна група и да постоје залихе крви на једнодневном нивоу.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

„Недостају нам све крвне групе, наше резерве су на једнодневном нивоу – за 24 сата. Недостају нам А и нулта крвна група, у тешком смо стању што се тога тиче“, рекао је Ђерлек у седишту Црвеног крста у Београду.

У Црвеном крсту је данас заједно са амбасадом САД организована акција добровољног давања крви у знак сећања на невино страдале жртве у терористичком нападу на САД, 9. септембра 2001. године, када је за само 102 минута страдало готово 3.000 људи.

Ђерлек говорио да је за Србију важно да јача сарадњу са САД на пољу економије и здравства јер, како је нагласио, јаког здравства не може бити без јаке економије.

„Циљ нам је да имамо јако здравство које ће одговорити сваком изазову“, рекао је Ђерлек и додао да данашњом акцијом показујемо да смо различити од других, да нећемо подржавати тероризам, да желимо да спасавамо животе за разлику од оних који их уништавају.

Na graničnom prelazu Batrovci teretna vozila čekaju 4 sata

 

Преузмите андроид апликацију.