Почетна > Србија
Србија

Ђерлек: Билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу

Министар без портфеља задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек рекао је данас у разговору са одлазећим генералним конзулом Турске у Новом Пазару Башаром Башолом да су билатерални односи две земље, у овом тренутку, на високом нивоу.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Ђерлек је навео да је Турска међу првих 10 спољнотрговинских партнера Србије, са око 400 милиона долара директних инвестиција и више од хиљаду турских компанија које послују у нашој земљи, саопштили су из кабинета министра за равномерни регионални развој

Ђерлек је истакао да очекује веће турске инвестиције и у санџаким општинама, али и другим неразвијеним деловима Србије и нагласио да је саобраћајна инфраструктура предуслов за долазак инвеститора.

Додао је да су турске компаније пружиле велики допринос у изградњи саобраћајница Тутин-Нови Пазар и Ивањица-Сјеница, чија изградња је у току.

Према речима Ђерлека, отварање Генералног конзулата Турске је круна сарадње две земље.

Башол указао је на то да су турске компаније заинтересоване и за извођење радова на путевима који ће спојити и друге градове и општине Санџака, наводећи да очекује да Србији и Турској тек предстоје велики заједнички пројекти, захваљујући изузетној политичкој сарадњи званичника наших земаља.

Башол је оценио да је Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА), кроз многобројне пројекте, допринела промоцији међународне сарадње, унапређењу образовне инфраструктуре и очувању културног наслеђа у Србији.

Brnabić: Obaveza i cilj Vlade je da omogući deci da ispune sve potencijale

Преузмите андроид апликацију.