Почетна > Србија
Србија

Ђедовић: Одрживо пословање рудника „Ресавица“ је државни приоритет

Приоритет државе је да рудник „Ресавица“ послује одрживо, а ми радимо на изналажењу решења како бисмо потписали нови колективни уговор и повећали зараде рударима за 10 одсто, изјавила је данас министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.
FOTO TANJUG/MRE/ EMILIJA JOVANOVIÆ/bs

Министарка је са представницима руководства и синдиката ЈП за подземну експлоатацију угља „Ресавица“ разговорала о повећању зарада рударима, побољшању пословања и услова рада у том предузећу.

„Ресавица је значајно предузеће које деценијама доприноси енергетској безбедности Србије, пре свега кроз производњу висококвалитетног угља у рудницима овог система. На иницијативу председника Србије Александра Вучића, радимо на изналажењу решења како бисмо потписали нови колективни уговор и повећали зараде рударима за 10 одсто. Рад у руднику је тежак и изазован због чега је од велике важности да материјално помогнемо све оне без којих не би био могућ напредак и развој нашег друштва“, рекла је Ђедовић Хандановић.

Министарка је додала да је приоритет државе да Ресавица послује одрживо, да је неопходна модернизација производње, повећање продуктивности и безбедности рада.

„Договорено је да се пре истека постојећег колективног уговора заврши нова систематизација предузећа која ће допринети повећању ефикасности и могућим уштедама. Унапређење пословања и продуктивности је најважнији предуслов како би предузеће функционисало стабилније и испуњавало своје обавезе на време. Ресавица, као и друга предузећа, мора да унапреди планирање и постиже боље резултате. Држава годинама издваја огромна средства, прошле године је већ једном пронашла начин за повећање плата рударима, али је унапређење пословања неопходно ради постизања веће одрживости овог предузећа“, истакла је министарка.

U četvrtak u Srbiji pre podne pretežno oblačno, popodne umereno naoblačenje

 

Преузмите андроид апликацију.