Почетна > Србија
Србија

Ђедовић: Неопходно завршити потпуну реорганизацију у ЈП Србијагас

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са в.д. директором предузећа „Транспортгас Србија“ Зораном Јовчићем о реформама у гасном сектору, инвестицијама и плановима пословања тог предузећа у текућој и наредним годинама и истакла да је неопходно завршити потпуну реорганизацију у ЈП „Србијагас“.
Фото: Промо

Министарка је истакла да ће ову годину обележити реформе и значајне инвестиције у енергетском сектору као и да је потребно завршити реорганизацију ЈП „Србијагас“ која је започета преношењем власништва над Транспортгасом са Србијагаса на Србију, саопштило је ресорно министарство.

„Транспортгас је данас независни оператор транспортног система, али морамо да испунимо све задатке из Акционог плана како бисмо успешно спровели реформе у гасном сектору. Ове јесени завршићемо изградњу гасне интерконекције између Србије и Бугарске која је од стратешке важности за нашу државу, јер ћемо њеном изградњом диверсификовати снабдевање гасом из других извора, док се планира гасна интерконекција са Северном Македонијом“, навела је она.

Додала је да ће наставити са редовном комуникацијом са Транспортгасом како би се у роковима реализовали пројекти у гасном сектору.

Јовчић је истакао да ресорно министарство пружа подршку предузећу у процесу раздвајања са Србијагасом и да ће бити партнер другим гасним предузећима како би се убрзано спровела гасификација у земљи.

Ambasador Sirije: Svakodnevno primamo pomoć, hvala srpskom narodu

Преузмите андроид апликацију.