Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Ђаковић: Држава помаже свим пољопривредницима

Држава помаже свим пољопривредницима, изјавио је данас саветник министра пољопривреде Горан Ђаковић и као пример навео да је сточарима у последњем кварталу подигнута премија за пет динара.
Фото: Unsplash/Keagan Henman

„Колико размишљамо о њима доказ је и то да смо им за први квартал подигли износ премија за њихове производе и исплатили око три милијарде динара субвенција“, казао је Ђаковић за Тањуг.

Истакао је да је то знак да држава не помаже не само ратарима, који су већ добили двоструко већу субвенцију по хектару након што су поскупела ђубрива.

„Ми смо као Министарство пољопоривреде ту и да бринемо о другима попут сточара, воћара или малинара којима се сада примиче берба и надамо се да схе бити задовљни овом ценом од око 600 динара“, казао је Ђаковић.

Он је рекао да је министар Бранислав Недимовић констатнтно у контакту са пољопривредницима, који треба да се унапреде организују за посао којим желе да се баве, укључујући и радну снагу.

На питање како то да је домаћа јагода скупља од оне из узвоза, он је одговорио да је, као произвођач тог воћа, добро упознат са ситуацијом.

„Код других држава постоје и подстицаји за извоз одређених производа, а притом се превише пупмају приноси кроз минерална ђубрива и исхрану“, рекао је он и истакао да када се, с друге стране, погледа квалитет јагоде у Србији и оне из извоза, нема сумње да је домаћа неупоредиво бољег укуса и мириса.

Ђаковић је казао да би стога свако ко воли кавалитетније требало да купује домаће.

Bitkoin se oporavlja, trguje se za oko 21.670 dolara

Преузмите андроид апликацију.