Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Директорка новосадске основне школе: Безбедност ђака приоритет, више одељења због прилива Руса

Нова школска година је увелико почела у основним и средњим школама широм земље, а са њом и велики број новина које су изазване како трагедијом која је завила у црно целу Србију, тако и потенцијалним реформама у просвети о којима се дуго преговарало.
Фото: PrtSc/Facebook/Основна школа „Бранко Радичевић“ Нови Сад

На који начин ће бити извођена настава и како ће изгледати нова школска година у новосадским школама, разговарали смо са директорком ОШ “Бранко Радичевић” Сузаном Марић која нам је открила све новости са којима ће се суочити ђаци.

„Први дани протичу као што смо планирали, у упознавању и разговору са децом, поштујући смернице које нам је Министарство просвете упутило у вези са безбедности ученика у школи. Циљ је да се ђаци осећају безбрижно и опуштено у новом окружењу“, истиче Марић и додаје:

„Први пут у историји школе имамо четири прва разреда, што је велика радост. Имамо највећи број Руса у нашој школи због глобалне ситуације. Ипак, трудимо се да одељења не буду пренатрпана и да се снађемо најбоље што умемо.“

Како даље наводи, сваку школу обезбеђују полицајци, како би се безбедност одржала на највишем нивоу.

„Ми увек имамо нашег школског полицајца, који је често и невидљив, јер ради неки други свој посао. Знам да ће првих месец дана бити физички присутан припадник Министарства унутрашњих послова како би се сви осећали сигурно, што подржавам.“

Ученици од ове школске године добијају нови наставни предмет – „Вредности и врлине“, за који се наставни кадар нада да ће код ученика допринети осећају припаднсоти, солидарности и другарству.

Како из просвете истичу, потребно је порадити на врлинима исто колико и на општем образовању.

Наиме, ради се о новој слободној наставној активности у основним школама Србије коју држава уводи након масовних убистава у београдској школи “Владислав Рибникар” и селима око Младеновца.

Kuća starija od Novog Sada – Špilerova kuća

Преузмите андроид апликацију.