Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Директор ЈП “Урбанизам” о инцидентима на седници ГУП-а (ВИДЕО)

Душан Миладиновић, директор ЈП “Урбанизам” Новог Сада каже да је њему и члановима Комисије која је водила јавну седницу на тему ГУП-а, екстремна мањина претила и то иста она која је бацала димне бомбе и урлала.
Фото: PrtSc/NSuživo TV/YouTube

„Они су рекли дословце“ Ићи ћемо од стана до стана и наћи ћемо вас“ и „Наћи ћемо вас на улици“. Обраћали су се и мени и члановима Комисије. Све смо пријавили полицији. Не могу све по имену да их препознам, али могу по лику. Знате, они су стални на седницама ГУП-а и намера им је да изазову инциденте“, открива Миладиновић за портал НС Уживо.

Као што се види на снимцима са седнице, бакље је запалио Брајан Брковић, иначе који себе преставља као члана омладинске организације ОСА, а и био је активиста Ђиласовом ССП.

Увид трајао 40 дана уместо предвиђених 30, биле су три јавне расправе иако их закон не предвиђа

Миладиновић истиче а је до сада било три јавне презенстације по питању ГУП-а на коме се заиста расправљало.

„Јавни увид трајао је 40 дана, за разлику од 30 дана колико закон налаже. Понављам биле су три јавне расправе иако закон не препознаје да треба буде и једна. Ми смо као Град Нови Сад ипак препознали да треба да их имамо због комплексности и важности, да максимално будемо отворени према грађанима, да саслушамо њихове примедбе. А та шачица екстремиста је све те три седнице које су трајале пет и шест сати само правила галаму и прекидала, вређала“, рекао је Миладиновић.

Он је рекао како њих суштински, не занима садржај Генералног урбанистичког плана, не желе да саслушају уз добацивања: „Немојте да читате, замара нас, трошите нам време, НАС ТО НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ“ – каже Миладиновић и додаје:

Неистина је да су сви предлози одбијени, парк на Лиману је прихваћен

„Они ниподаштавају било ког другог грађанина који је дошао да чује и да изнесе неко своје виђење и проблематику. Себе намећу као једине релевантне у овом граду који треба да се питају или који нешто треба да знају“, нагласио је Миладиновић и додао да је на тим јавним расправама било од 50 до 70 људи.

„Прихваћена је примедба да се на Лиману измести зграда пореске управе и да на том месту буде парк. Међутим, морам да истакнем да одређени медији који подржавају и прате су известили да смо ми све предлоге одбили, што је нетачно. Они врло тенденциозно пласирају неистине грађнима. Имате предлоге који су неосновани, а то значи да је наш одговор негативан него примедба није тема за овај ГУП или се налази ван његових граница“, рекао је Миладиновић.

Ми смо струка, у урбанизму ради 70 кваливикованих људи за разне области планирања
Миладиновић каже да те та групица стални на седницама и праве проблеме.

„Не интересује их ГУП, не интересује их одговор на питање, а ако им се не свиђа одговор онда почиње галама, вређање, ниподаштавање. У “Урбанизму” струка има преко 70 стручњака, високо образовних људи који се баве планирањем различитих струка. А струку не чини само поседовање дипломе, већ и минули рад и искуство, да ли има неких струковних признања. А то урбанизам свакако има“, истиче Миладиновић.

„Увек постоји могућност стручне расправе. Али ако се упорно тврди да нисмо струка, да смо у договору са инвеститорима да нешто мувамо… да смо поткупљени. Знате то су опасне оптужбе, неистине, лажи и вређања, ниподаштавање људи који заиста знају да раде. Они су вероватно очекивали неку моју реакцију некако насилно. Мислим да их је посебно нервирало што нисам имао намеру да реагујем било како бурно. Мислим да их је то посебно иритирало“, закључио је Миладиновић и нагласио да мисли да је ово један од најдемократичнијих јавних седница на тему ГУП.


Huligani pirotehnikom prekinuli sednicu komisije o nacrtu GUP-a

Преузмите андроид апликацију.