Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дешавања у Новом Саду у фебруару месецу

Фебруар је једини месец у години који има мање од 30 дана. Други месец у години и најкраћи месец у години. Али верујте то нас неће спречити да се у фебруару добро проведемо. Иако је траје краће од осталих месеци нуди пуно забаве, провода, добре музике и позоришних представа.
Фото: Градске инфо
Ево шта вас очекује у Новом Саду у фебруару:

Фестивали:

Кинески фестивал светла у Лиманском парку до 5. фебруара
Фото: Градске инфо

Традиционална светлосна чаролија обасјаће Нови Сад у оквиру Кинеског фестивала светла. У Лимански парк у Новом Саду стижу нове игре светлости које је осмислила група уметника из провинције Сичуан, доносећи дух традиције и симболике древне Кине. На тај начин ће се, уз чаробну инсталацију кинеских лампиона, и у Србији званично прославити кинеска Нова година. Светлосне инсталације увешће посетиоце у чудесни свет маште и светла, који је занимљив свим генерацијама. Лампиони ће се палити сваке вечери у 17:00 часова, а улаз на фестивал је бесплатан.


„Wine Fest“ у хотелу Шератон 25. фебруара
Фото: PrtSc/zlatco.com/wine-fest

„Wine Fest“ ће новосадској публици представити 40 најбољих винарија Србије, као и пет винарија региона. Посетиоци ће бесплатно моћи да пробају преко 300 различитих врста вина. Фестивал је намењен свим љубитељима вина, не само професионалцима и солемијерима. Одлична прилика да се пробају нове бербе најбољих винарија Србије. Уз најбоље винарије Србије, на фестивалу ће бити присутно и пет дестилерија. Сви посетиоци ће на улазу моћи да рентирају Риедел винску чашу.

Улазнице можете купити на месту догађаја, на дан фестивала по цени од 1.500 динара, као и у претпордаји преко „Gigstix“ сајта.


Концерти:

Група „Six pack“ 4. фебруара у Герили

Бенд дуже време није посетио Нови Сад један од својих омиљених градова, па са великим нестрпљењем очекује 4. фебруар када ће се концерт одржати у свима познатом клубу Герила Бар. Поред пажљиво бираног репертоара и ретроспективе нихове каријере, у клубу Герила ће представити и нову песму „Trash“, а спот за овај сингл публика може и да погледа скенирајући QР код са карата.
Улазнице за концерт можете набавити купити по цени од 800 динара, а на улазу у клуб, уколико их остане, улазнице че коштати 1000 динара.


Група „Deaf radio“ 10. фебруара у СКЦНС Фабрика

Грчки алтернативни рок бенд „Deaf radio“наступиће у Фабрици, а предгрупа ће бити новосадски бенд „Short Reports“.

Концерт почиње од 21:00 час, а карте можете купити на свим „Gigstix“ продајним местима као и онлајн.


„Green love“ фестивал 10. фебруара у Хали 2
Фото: PrtSc/new.gigstix.com

Прекаљени актери техно сцене 999999999 коначно стижу у добро познату КЦ Хала 2 да разнесу фестивалски подијум својом рејв енергијом.

Карте за фестивал можете купити на „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Концерт извођача Z++ 11. фебруара у Хали 2

Z++ једно је од најперспективнијих имена хрватске музичке сцене, а откако се појавио, ниже редом само хитове.

Карте за концерт можете купити на „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Концерт Жељка Самарџића 14. фебруара на Спенсу
Фото: PrtSc/new.gigstix.com

Проведите дан заљубљених уз легендарног Жељка Самарџића. 14. фебруар је датум који је потребно да резервишете за концерт Жељка Самарџића под називом „У име љубави“.

Карте за концерт можете купити на „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


„Stand up“ наступи

„Ђурологија“ 5. фебруара у СНП-у
Фото: PrtSc/Facebook.com/djurologija

Ауторски хит Бранка Ђурића – Ђуре, “Ђурологија“, тренутно је најгледанија представа у целом региону, а и шире. Наиме, “Ђурологију“ је у последњих 5 година погледало преко 250.000 људи на више од 500 извођења.

Карте можете купити на благани Српског народног позоришта.


Никола Ђуричко 10. фебруара у малој дворани Спенса
Фото: PrtSc/new.gigstix.com

Након 3 године од врло успешног стенд ап-а Николе Ђуричка ,, Све што сте хтели да знате о Џонију а нисте смели никад да га питате“ Никола Ђуричко спремио је нови програм под називом „Showbiz“ и ове зиме наступаће у Србији, региону и дијаспори у оквиру велике турнеје која ће трајати месец дана.

Карте за наступ можете купити на „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Представа Драгана Мариновића Маце „Каква ти је жена, такв ти је живот“ 15. и 16. фебруара у Српском народном позоришту

Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације која не жели везу.
Листамо по апликацијама у нади да ћемо пронаћи ону праву особу. Желели бисмо поручити своју сродну душу преко интернета, читамо „Пет начина како да знаш да му се свиђаш“ и „Седам начина како да је освојиш“ мислећи да можемо програмирати особу за везу као пројекат на интернету. Ипак, ми смо ти који не желе везу.
Улазнице можете купити на благајни Српског народног позоришта или их можете резервисати онлине путем сајта позоришта, па их преузети касније на благајни.


„Stand up“ наступи у фебруару у Герила бару
Фото: PrtSc/Facebook.com/GerilaNS
Распоред за фебруар:

5. фебруар– Иван Томић – „Кома“

12. фебруар– Андрија Дабовић – „Мокре главе“

14. фебруар – Мушко-женски односи (Специјал за дан заљубљених, Маријана Аранђеловић, ДушанВрничић, Небојша Грујић, Жарко Медар-Цуба)

19. фебруар – Срђан Олман –  „Правда за Олмана“

22. фебруар – Црни хумор (Филип Угреновић,Ненад Стефановски, Никола Силић, Александар Перишић, Ана Златановић, Јелена Мандарић)

26. фебруар – Срђан Јовановић – „Микрофонија“


Пешачке туре
Бесплатни туристички обиласци града и тврђаве 4. и 5. фебруара

Туристичка организација Града Новог Сада заједно са установама културе, поводом Дана града, организује широм отворена врата 4. и 5. фебруара када ће сви заинтересовани Новосађани, Новосађанке и њихови гости моћи да виде изложбе попут „Милева: ми смо стена“, „Тамбурашка традиција у Војводини“, али и сталне поставке бројних установа културе потпуно бесплатно.

Пријава за бесплатне туристичке обиласке града и тврђаве је обавезна, а сви заинтересовани могу се пријавити на веб сајту Туристичке организације Града Новог Сада, кликом овде.

О детаљним терминима, као и информацијама о слободном улазу можете сазнати на сајту Туристичке организације Града Новог Сада, кликом овде.


Туристичка тура „Тајне Петроварадинске тврђаве“ 5. фебруара
Фото: Градске инфо

Откријте тајне које крије Петроварадинска тврђава. Тајне у које су узидани снови, жеље и животи њених градитеља.

Тура ће бити организована у недељу, 5. фебруара, од 14 часова (скуп код чарде Аква Дорије)

Цена шетње подграђем и тврђавом:

  • Одрасли, 700 динара
  • Деца до 10 година, 500 динара

Факултативни обилазак подземних војних галерија у трајању од 40 мин.

  • 300 дин доплата/одрасли
  • 100 дин доплата/ деца до 10 година
Начин пријаве:

Сви заинтересовани за туристичку туру могу се пријавити тако што ће нам послати поруку на званичној Фејсбук и Инстаграм страници организатора или на телефон 064 59 68 361.


Репертоари позоришта за фебруар месец

Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz
Фото: Градске инфо

Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz настало је 1974. године с идејом да помогне у очувању културног идентитета Мађара у Војводини. Адреса у Јована Суботића 3-5 врло брзо постала је, међутим, место на којем су расле неке много озбиљније и комплексније позоришне приче… Временом је ово позориште успело да постане, не само место окупљања мађарске елите, него је и превазишло мађарски оквир те данас слови за једно од најрелевантнијих позоришних адреса у Србији и региону.

Репертоар позоришта за фебруар месец


Српско народно позориште
Фото: Градске инфо

162. сезона у СНП нуди веома богат програм, љубитељи позоришта ће моћи да уживају у класицима који одузимају дах.

Погледајте репертоар СНП-a за фебруар месец.


Позориште младих
Фото: Градске инфо

Позориште младих, место у којем одрастамо, у којем од деце постајемо људи.

Репертоар позоришта за фебруар месец.


Свечана сала НИС-а

Представа „Брачни превртљивци“ 1.фебруара

Другарство из гимназијских дана, годишњица матуре, на први поглед све исто као и пре, а ипак толико различито. Најлепша гимназијалка, особа од поверења и неко ко не жели да остари. Погледајте ову представу, која у себи носи драмске заплете и комична разрешења.

Трио глумаца који ће вам измамити милион осмеха: Олга Одановић, Соња Кнежевић и Милош Ђорђевић.

Карте за представу можете купити на „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Уживајте!

Da li ste čuli ove viceve o Novosađanima?

Преузмите андроид апликацију.