Почетна > Србија
Србија

Деоница Нови Београд – Сурчин: Завршни радови, пред отварање

Ово су први, нови километри брзе саобраћајнице, који ће бити пуштени у употребу за који дан. Нови Београд добија директну везу са аутопутем “Милош Велики”.
Фото: Војводина уживо

Овај аутопут представља и праву магистралну градску саобраћајницу са по три саобраћајне траке по смеру, и разделним острвом дужине пет метара. Ту ће се налазити и обостране бициклистичке и пешачке стазе ширине два метра, као и банкине и заштитна ограда.

Деоница је вредна 70,5 милиона евра и комплетно се финансира из буџета Републике Србије, а извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.
Саобраћајница Нови Београд – Сурчин има велики значај за становнике централног дела Београда, јер ће им омогућити да директно приступе аутопуту “Милош Велики” уместо да као сада до њега долазе преко аутопута Београд – Загреб.

Подсетимо, градња је почела крајем марта 2021. године, а том саобраћајницом ће излаз на аутопут “Милош Велики” бити скраћен за око 10 километара.

На траси су изграђена и три моста, један мост-канал и један надвожњак. На самом почетку трасе градске магистралне саобраћајнице предвиђена су укључења из две улице на Новом Београду.

Пројекат је урадио Саобраћајни институт ЦИП.

Vučević obišao 2. brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni “Ribnica”

Преузмите андроид апликацију.