Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Делови тела на које ће само најхрабрији ставити тетоважу

Приликом доношења одлуке на ком делу тела да се тетовирамо, највише размишљамо о естетском аспекту и како ће тетоважа изгледати на изабраном месту.
Фото: Pixabay/ilovetattoos

Међутим, постоји много људи којима је приоритет да изаберу место где ће тетоважа мање болети. Важно је знати како се осећај бола разликује од особе до особе, у зависности од тога који је ваш праг бола на почетку.

Неки људи описују осећај који се јавља на кожи током тетовирања уопште не као бол, већ као пецкање, које може бити слабије или јаче, у зависности од дела тела који се тетовира.

Иако ћете од „tattoo“ мајстора увек добити различите одговоре о томе које делове тела највише боли тетовирање, постоје нека места за која је доказано да су најосетљивија.

Ребра

На овом делу тела нема много мишића и масти, а са друге стране, нерви у близини ребара се налазе близу површине коже, па ћете због свих наведених фактора много више осетити иглу.

Глава и врат

Недостатак масти и велика количина нервних завршетака такође су проблематични фактори приликом тетовирања главе или врата. При томе се знатно више осећају вибрација и звук игле, што на психолошкој основи додатно доприноси јачем осећају бола.

Пазух

Ово је генерално један од најосетљивијих делова тела због велике количине жлезда и лимфних чворова који се налазе у пределу пазуха. Ту се налази и велики аксиларни, односно аксиларни нерв.

Шака

Шака и прсти су веома кошчати, а кожа на њима је изузетно танка. Мастило на овим местима много теже долази до коже и понекад „tattoo“ уметник мора да пређе преко цртежа иглом неколико пута.

Da li pijete alkohol svaki dan?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке