Почетна > Србија
Србија

Делегација за изложбу Експо 2027 стигла у Београд

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић дочекала је данас, на београдском аеродрому, делегацију Међународног бироа за изложбе (БИЕ), која ће боравити у Београду до петка, поводом кандидатуре наше земље за организовање специјализоване изложбе под називом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“ 2027. године.
експо
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Истражна мисија делегације Међународног бироа за изложбе борави у Београду како би како би проценила изводљивост и одрживост ЕКСПО пројеката, као и политичку и друштвену климу у земљи и граду кандидату која може да обезбеди неопходну подршку пројекту ЕКСПО, саопштило је министарство.

Министарка Матић је овом приликом поручила да ће српска престоница током наредних неколико дана показати све своје предности и потенцијале својим гостима и показати зашто је најбоље решење да управо Београд угости ЕКСПО изложбу 2027. и представи се темом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“.

„Београд је потпуно спреман за одржавање специјализоване ЕКСПО изложбе која би нашу престоницу, али и целу земљу, па и регион, ставила у центар догађања и учврстила на туристичкој, економској и културној мапи света. ЕКСПО 2027. у Београду значајно би подстакао инфраструктурни и економски развој престонице и читаве земље, док би и у геополитичком смислу дао велику видљивост и могућност за даљи развој целом региону“, изјавила је министарка Матић.

Србија је 7. јуна поднела кандидатуру за организовање специјализоване изложбе под називом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“, са планираним датумом одржавања од 15. маја до 15. августа 2027. године и тако ушла у такмичење са другим земљама и градовима из целог света.

Vučić na Samitu: Sve je super, valjda se uskoro vraćam

Преузмите андроид апликацију.