Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Делегација Скупштине Републике Српске посетила Пољопривредни сајам

У оквиру званичне посете делегације Републике Српске Скупштини АП Војводине, коју предводи председник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, обишла је 89. Међународни пољопривредни сајам.
Фото: Војводина уживо

Домаћин делегације био је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Иштван Пастор је поводом обиласка Сајма изјавио да је подједнако, као и његови гости, фасциниран гостопримством и енергијом која се, како каже, осетила у ваздуху.

Оно што је Пастор издвојио као најзначајније је непосредан разговор са излагачима: ‘‘Мислим да је сајам урадио веома значајан посао и тако оправдао реноме који је стекао протеклихх 88 година. Ова сајамска манифестацијска је изванредан наставак онога на шта смо навикли, после две године специфичних мера које су утицале и на ову манифестацију. Ако узмемо у обзир број потписаних уговора, остварене пословне контакте, склопљене послове, продату механизацију, Сајам је изузетно успешан”, оценио је Пастор.

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у свом обраћању захвалио се господину Пастору и директору Сајма господину Цветковићу на гостопримству: ”Нешто што траје 89 година мора да вреди, овај данашњи Сајам је показао своју виталност, флексибилност и све оно што је требао у току претходног периода да издржи, да би био данас оно што јесте. Желим да истакнем да је привредна комора Републике Српске, као представник Босне и Херцеговине, присутна овде са преко 20 партнера из Републике Српске. Размена између Републике Српске и Србије за прво тромесечје порасла готово за 40% и очекујемо да ће то бити на ниву преко 2 милијарде за ову годину”.

Сајам представља спону за успостављање веза и односа које немају цену.
Фото: Војводина уживо

На крају се обратио и директор сајма господин Цветковић: “Овом приликом би се посебно захвалио господину Пастору који је прави пријатељ Сајма и данашња посета господина Чубриловића је уприличена са његове стране. Желим исказати задовољство да је земља партнер Мађарска и да цео пројекат представља једну сарадњу на добрим билатералним односима између Републике Мађарске и Републике Србије. За нас као организаторе сајамских манифестација све оно што смо данас чули од њих је охрабрујуће и обавезјуће да се за следећи 90. јубиларни сајам припремимо да направимо још бољу сајамску манифестацију”.

Потсетићемо, делегација Републике Српске, јуче је одржала састанак два Одбора за пољопривреду у скупштини АП Војводине, када су посебан састанак имали и генерални секретари две Скупштине г. Никола Бањац и г.Небојша Згоњанин.


Poljoprivredni sajam sutra zatvara svoje kapije

Преузмите андроид апликацију.