Почетна > Србија
Србија

Делегација Народне скупштине Републике Српске у посети Скупштини АПВ

Скупштина АП Војводине била је данас домаћин делегацији Народне скупштине Републике Српске која је присуствовала седници Одбора за пољопривреду покрајинског парламента на којој се разговарало о сарадњи на унапређењу и промоцији политика развоја пољопривреде.
Фото: Vojvodina uživo

Председник одбора за пољопривреду Скупштине АП Војводине Милан Гарашевић истакао је да је пољопривреда кључна привредна грана и у Србији и у Републици Српској, те да је за сарадњу у овој области од кључног значаја постојећа институционална подршка.

Фото: Vojvodina uživo

Присутнима поред Милана Гарашевића на седници су се обратили: Томица Стојановић, заменик председника Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду; Горан Бурсаћ помоћник Министра пољопривреде, водопривреде и шумарства у Влади Републике Српске, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић; в.д. помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Петар Самоловац; директорка Регионалне развојне агенције Бачка Ивана Крсмановић, посланик из Народне скупштине Републике Српске Срђан Мазалица, председник Посланичке групе пријатељства и сарадње Скупштине АП Војводине са Народном скупштином Републике Српске Александар Зиројевић и Генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац.

Стратешко улагање у развој пољопривреде је кључно како за рурални тако и за економски развој, као и сарадња између Србије и Републике Српске. Аграрна спољна трговина АП Војводине несумњиво представља значајан потенцијал економског развоја АП Војводине и укупне макроекономске и социјалне стабилности Републике Србије.

Srbija i Mađarska se energetski povezuju, zajednička nabavka struje

 

Преузмите андроид апликацију.