Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Декоришите дневни боравак овим бојама

Место у дому где се скупљају сви укућани и место где примамо госте у наш дом.
Фото: Unsplash/Ashley Byrd

Дневни боравак је просторија која је свакако доминантна у свачијем дому, било да је самостална просторија или се на њу надовезују трпезарија и кухиња.

Обично је она та која оставља највећи утисак од читавог стана. Управо из тог разлога, битни су детаљи који се користе у декорацији ове просторије. А избор боја који ће се користити у ове сврхе је од пресудне важности, а са неким од њих нећете никада погрешити.

Фото: Pixabay/ErikaWittlieb

Са плавом бојом, која jе изузетно прилагодљива, тешко је погрешити. Она нам пружа широк спектар нијанси које можемо лако одабрати и прилагодити остатку намештаја у дневном боравку.

Тон плаве боје се може упарити са хладним нијансама других боја и тако створити пријатну атмосферу у просторији.

Фото:Unsplash/Spacejoy

Ако желите да вашем дневном боравку дате мало ведрине додајте зелену боју у декор ове просторије. Будите пажљиви само о количини зелене боје коју ћете додати у ваш животни простор.

Фото: Pixabay/Tund Nguyen

Пронађите савршену дозу ове боје која ће дати ведрину простору и од које ћете се осећати опуштено. Све пастелне нијансе зелене боје, као и маслинаста, идеалнe су за ваш дневни боравак.

Уколико сте једни од оних који воле нежне, сведене нијансе, онда је бела боја идеална за ваш дневни боравак.

Фото: Pexels/Vecislaves Popa

Бела боја ће дати једноставност, али и шарм просторији. Ако још додате дрво које ћете укомбиновати са белом бојом, учинићете вашу дневну собу пријатаним простором за дружење и одмор. Још једна предност беле боје јесте што вам пружа могућност да стилизујете простор онако како ви желите.

Било да волите нежну белу, вечно плаву или зелену боју, одаберите ону која ће вама највише одговарати и учинити да се осећате пријатно у њој.