Почетна > Свет
Свет

„Дејли мејл“: Начелник генералштаба британске војске могао би да поднесе оставку

Начелник генералштаба војске Велике Британије, генерал Патрик Сандерс (56), могао би да поднесе оставку уколико се не одустане од планираног смањења трошкова за војску, пренео је „Дејли мејл“.
Фото: Wikimedia Commons/Corporal Rebecca Brown RLC

Како наводи лондонски портал, генерал сер Патрик Сандерс је, према речима његових пријатеља, „дубоко забринут“ због оперативних способности војске након деценија смањења трошкова.

Високи званичници министарства одбране се боје да ће он сматрати своју позицију неодрживом, уколико се министарство финансија не обавеже да ће повећати потрошњу за војску.

Сандерс је недавно упозорио да је рат у Украјини ослабио војску и да је „три деценије смањеног улагања“ довело до тога да војска ради са превазиђеном опремом.

Он је рекао да су будућа смањења трошкова за војску ирационална и да војска треба да расте.

Сада, пријатељи и колеге откривају да ће можда морати да буде принуђен да размисли о својој позицији, уколико се војсци не обезбеди још новца.

Његова оставка би била велики ударац за министра одбране Бена Воласа, који би потенцијално такође био приморан да поднесе оставку, ако један од његових кључних људи оде због смањења трошкова, наводи „Дејли мејл“.

Vang Ji: Reakcija SAD na balon „apsurdna i histerična“

Преузмите андроид апликацију.