Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Дејан Савић одржао мотивациони говор рукометашима пред СП

Легендарни ватерполиста и један од најуспешнијих домаћих тренера Дејан Савић посетио је данас рукометну репрезентацију у Старој Пазови.
Фото: Рукометни савез Србије

Он је одржао мотивационо предавање уочи пута на Светско првенство.

Рукометаши Србије се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови припремају за Светско првенство, а Савић им је на предавању говорио о значају атмосфере и међусобног поверења и рекао да су „тиме што су репрезентативци Србије – већ победили“.

Како је пренео Рукометни савез, Савић се осврнуо и на детаље које помажу екипи у ситуацијама када не иде најбоље.

„Своје предавање закључио је тиме да су појединци задужени за атмосферу много важни и да хумор може бити пресудан како за атмосферу у тиму, тако и за излазак из кризе“, наводе се Савићеве речи.

Селектор Антонио Ђерона захвалио је Дејану Савићу што је издвојио време да својом енергијом позитивно утиче на репрезентативце, а капитен Немања Илић уручио му је пригодан поклон.

Светско првенство одржаће се од 11. до 29. јануара у Пољској и Шведској. Српски тим отпутоваће 5. јануара и до почетка такмичења одиграће две пријатељске утакмице.

Србија ће играти у Групи Е у Катовицама 13. јануара против Алжира, два дана касније против Немачке, а 17. јануара против Катара.

Савић је био трофејни играч, а још трофејнији тренер. Место селектора репрезентације, са којом је освојио све трофеје, напустио је прошлог октобра после неуспеха на Европском првенству и освајања деветог места.

Đoković: Drago mi je što sam do sada naišao na prijem kakav sam želeo

Преузмите андроид апликацију.