Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Дечије игре које ће забавити и родитеље и децу

Свако време које проведете са својим малишаном вреди тога. Предлажемо вам неколико идеја у којима ће уживати и родитељи и деца.
Фото: Pixabay/5712495
 Игра жмурке

Проширите ову класичну игру тако што ћете сакрити предмете (као што су играчке за малишане), а затим га охрабрити да их потражи. Речи „топло“ и „хладно“ биће му смернице за лакше проналажење предмета.

Потрага за благом

Сакријте „благо“ (на пример, слаткише) у кући. Затим на папирима нацртајте знакове попут стрелица, срца, упитника и слично. Поставите знакове тако да воде до блага и објасните детету шта сваки знак значи. Циљ игре је да дете пронађе „благо“, али и да запамти значење појединих знакова, развијајући тако логику и мишљење.

Игра имитације

Имитирајте гласове животиња и истовремено изводите покрете карактеристичне за ту животињу. На пример, пуцкетајте као жаба и скачите као она, а затим охрабрите малишане да све то уради изнова. Следећи пут нека вам постави „задатак“.

Мењамо улоге

Деца старија од три године воле игре улога. Предложите детету да вас игра, а ви ћете бити он. Ово је одличан начин да видите како вас дете доживљава, али и да укажете на лоше стране његовог понашања.

Фото: Pixabay/DayronV
Бојање

Деца воле игре са водом, бојицама, пластелином, као и оне које се одвијају у песку или блату. Придружите им се и уживајте у игри.

Поред друштвених игара, са децом можете читати и плесати.

Читање од најранијег узраста подржава развој деце, подстиче интересовање за околину и побољшава комуникацију. Када бирате литературу, имајте на уму да дете до шест месеци слуша само ваш глас, па му можете читати дуже текстове. Касније можете прелистати сликовнице од картона, различитих врста пластике, тканине или сунђера, са деловима који се могу отварати, савијати, извлачити, извлачити, опипати и савијати у различите облике. Поред читања, можете причати приче или можете подстаћи своје дете да исприча своју верзију приче.

Фото: Pixabay/5311692
Штавише, можете плесати са својим дететом код куће кад год желите.

Пустите децу да своје прве ‘плесне кораке’ направе већ у својим креветићима, тако да никада није касно да укључите песму и покажете свом малишану радост и слободу коју може донети плес. Осим тога, ако је дете мало старије, можете да играте популарну игрицу ‘Држава, град, село’ или Каладонт, можда се негде у шпајзу крију друге игрице, на пример Човече не љути се или домине.

Нека деца могу сматрати да је забавно играти се и модне ревије док испробавају вашу одећу. Сетите се како су се ваши родитељи играли са вама када није било интернета и цртаних филмова и ТВ серија и филмова од 0 до 24 сата.

Bebe koriste lažni plač kako bi privukle pažnju svojih roditelja

Преузмите андроид апликацију.