Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Дечија болница у Новом Саду биће три пута већа

Одлуком новосадске Скупштине града, усвојеном једногласно на седници градског парламента минуле седмице, дато је „зелено светло“ за остваривање плана по којем би у наредном периоду знатно био повећан капацитет Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, популарне Дечје болнице у Новом Саду. 3
Фото: Градске инфо

Ту значајну инвестицију у здравству, како је раније најављено, заједнички ће финансирати Град Нови Сад и АП Војводина. Планирано је рушење дела постојећих болничких објеката, изградња нових, доградња или надоградња као и потпуна реконструкција одређених зграда.

Биће тако, између осталог, порушена зграда Стоматологије Медицинског факултета да би на њеном месту био изграђен објекат са шест до седам спратова, који ће бити повезан са Поликлиником института. За рушење су предвиђени и објекти магнетне резонанце и клиника за педијатрију и рехабилитацију као и ограда према Хајдук Вељковој улици.

На месту Клинике за рехабилитацију биће изграђена шестоспратница, а зграда исте спратности планирана је и на локацији данашње Клинике за педијатрију.

„Када буде остварена ова инвестиција, каква до сада није постојала од оснивања наше болнице, биће повећан капацитет са садашњих 14.000 на 50.000 квадратних метара. То ће бити на понос Новосађана и грађана Војводине“, истакла је за скупштинском говорницом одборница Бориславка Драгишић, главна сестра у Дечјој болници која у тој установи ради пуне три деценије.

У оквиру изградње нових делова болничких објеката биће изграђена подрумска гаража на најмање две етаже, са око 130 паркинг места. – Број подземних етажа гараже се не ограничава, уз услов да тај објекат буде обезбеђен од подземних вода – прецизирано је у плану.

Stanje novosadskog budžeta: Prihodi od poreza rastu

 

Преузмите андроид апликацију.