Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Дебакл „Crvene Zvezde“ на „EU Masters Summer 2021“, од 3-0 до 3-4

Crvena Zvezda Esports је освојеним другим местом у Esports Balkan League Season 9 остварила и пласман на EU Masters Summer 2021 Play-In. У групи поред црвено-белих били су  ту Outplayed, SINNERS и Karma Clan.

Првог дана, Crvena Zvezda се дословно прошетала кроз све мечеве и на крају дана имала 3-0, што је свима говорило да ћемо ове године имати 2 представника на главном турниру. Неке од тих мечева црвено-бели су добијали за само 20. минута игре. Међутим, други дан није најбоље почео за црвено-беле. У дербију групе Ц против екипе Outplayed, коју су дан раније победили за само 20. минута, доживљавају први пораз на турниру за 25. минута игре и то убедљивом разликом у kill-овима. Outplayed 16-4 Crvena Zvezda Esports.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

У наредном мечу, можда и кључном за дебакл црвено-белих, Crvena Zvezda се састала са Karma Clan-ом који до тог момента није знао за победу, имао је скор 0-4. Међутим несигурност и лоша игра Crvene Zvezde олакшава све противницима и они односе победу овде. У редове црвено-белих се увукла нервоза јер су знали да им се сада клима друга позиција на табели.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Наредни меч, између Crvene Zvezde и SINNERS-а је дуго био потпуно изједначен по свим параметрима. У 28. минути SINNERS долази до четвртог змаја и Dragon Soul buff-а. Тада је за црвено-беле све постало знатно теже али су успели да направе Ace приликом одбране своје базе, што је навијачима Crvene Zvezde дало трачак наде. Та нада је угашена само неколико минута касније када је дошло до борбе код Elder Dragon-а, где SINNERS чисти комплетну петорку Crvene Zvezde и руши Nexus.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Због истог скора Crvene Zvezde и SINNERS-а од 3-3 следи tiebreaker меч. Црвено-бели улазе лоше у меч и већ у 8. минути праве велику грешку због које губе 3 хероја. Crvena Zvezda од тог тренутка није успела да се врати у меч, стално је заостајала за противницима а заостатак је временом растао. У 26. минути SINNERS прави Ace и недуго затим ставља тачку на Звездино учешће на летњем EU Masters-у. SINNERS ће се за пролаз у главну фазу турнира борити против првопласиране екипе групе Д mousesports-а, док ће се Outplayted састати са пољском екипoм AGO Rouge.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

„Zero Tenacity“ најбољи „League of Legends“ тим на Балкану!

 

Преузмите андроид апликацију.