Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Де Брујне: Разочаран сам, убиле су нас повреде

Кевин де Брујне је разочаран што је Белгија завршила такмичење на Еуро 2020.
Фото: Танјуг/AP/Matthias Schrader, Pool

Фудбалер Манчестер ситија је током турнира вукао повреду чланка, али је и поред тога одиграо 90 минута у поразу од Италије (2:1).

Због повреде чланка морао је рано да напусти меч са Португалијом, али је медицински тим Белгије учинио чудо и спремио га за „азуре“.

„Ово је било четири или пет врло чудних недеља за мене. Ипак, желео бих да се захвалим медицинском тиму, право је чудо да сам играо, јер сам имао проблем са чланком. Напрснуће у пределу лигамената. Ипак, осећао сам одговорност да играм. Лоше је што нисам могао боље од овога“, каже Де Брујне.

Фото: Танјуг/AP/Matthias Schrader, Pool

Похвалио је противника.

„Покушали смо све да добијемо овај меч. Постигли су фантастичан гол, али смо ми пре тога погрешили. Имали су већи посед лопте. Није нам ишла игра пасова, штета је. Увек је разочарање када вас елиминишу“.

Белгијанци су играли без играча Реала Едена Азара који се раније такође повредио.

„Био је то тежак моменат за све нас, имали смо много повреда. Борили смо се до краја. Италија је била боља у првом полувремену, али смо ми у другом имали више прилика. Могло је бити 2:2, али нажалост нисмо успели. Изгубили смо од врхунске екипе. Покушаћемо да освојимо Светски куп, али желим прво да мислим о томе како да се опоравим. Имао сам превише проблема са повредама последњих година, али сам се увек трудио да дам све за овај тим“, закључио је Де Брујне.