Почетна > Србија
Србија

Дато зелено светло моделу за опорезивање фриленсера

Одбор за финансије прихватио је бројне измене и допуне закона, потврдио неке зајмове, и допунио планове више институција за 2022. годину.
Фото: Pixabay/TBIT

Највише пажње посланика привукло је решавање проблема легализације фриленсера кроз, како је рекао министар финансија Синиша Мали, договор са удружењима на основу ког обе стране добијају.

Рекао је да уз договорено плаћање пореза и доприноса та врста предузетника добија и права на пензионо и здравствено осигурање.

Измене неких закона повезане су са доношењем буџета који је одбор претходно прихватио.

Више измена закона тичу се заокруживања система ефискализације и ефактуре, као и исправљања уочених недостатака у пракси.

Одбор је прихватио измене и допуне Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, Закона о буџетском систему, Закона о порезу на имовину као и Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

Зелено светло одбора добиле су измене и допуне Закона о порезу на доходак, Закона о републичким административним таксама, Царинског закона и Закона о роковима за измирење новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама.

Сагласност је дата на измене и допуне: Закона о електронском фактурисање и Закона о фискализацији.

Одбор је прихватио предлог задуживања код НЛБ Комерцијалне банке за финансирање изградње у 2023. години брзе саобраћајнице ка Пожаревцу и Голупцу.

Потврђен је и споразум о зајму од 44,9 милиона евра од Међународне банке за обнову и развој, а за пројекат енергетске ефикасности и чисте енергије за грађане.

Сагласност је дата и на Оквирни протокол о финансијској и техничкој сарадњи са Краљевином Шпанијом.

Зелено светло добиле су измене планова РФЗО, Националне службе за запошљавање и војног фонда социјалног осигурања а на основу недавно усвојеног ребаланса.

Mile Kekin „Trio live“ u Gerili 10. decembra

Преузмите андроид апликацију.