Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Даниловић: Надамо се изградњи Спортског центра КСС

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић изјавио је данас да се нада да ће и КС С добити спортски центар по узору на Фудбалски савез Србије.
Фото: Танјуг/Страхиња Ацимовић

Најбољи кошаркаши Србије део припрема за Европско првенство одрадиће у Спортском центру ФШ у Старој Пазови.

„Хвала нашим пословним партнерима, свим радницима у Савезу који су 24 сата дневно на располоагању свим селекцијама. Хвала и ФС Србије јер је стручни штаб одлучио да је кратко време за одлазак на планине. Без свих њих не бисмо могли да обезбедимо све потребне услове. Трошкови су овде скоро па нула. Ако бисмо плаћали све, било би око 30-40 хиљада евра. Надамо се да ћемо за 100 година кошарке почети да градимо наш центар“, изјавио је Даниловић.

Председник КС С истакао је да би било аматерски и погубно да предвиђа да ли ће и коју медаљу Србија освојити на ЕП.

„Немам другачије размишљање од селектора. Било би погубно да гледамо различито на битне ствари. Битно је да се припремимо, да не понављам све што је рекао селектор. Предвиђати којом медаљом бисмо били задовољни, било би врло аматерски с моје стране. Екипе су веома добре, сви играју кошарку, идемо корак по корак. На крају ћемо сумирати да ли смо задовољни или не“, рекао је Даниловић.

Он се осврнуо и на стање у млађиим репрезентативним селекцијама и похвалио генерације које долазе.

„Момци су напредовали. Било би још боље да су поједини клубови дозволили играчима да играју жа репрезентацију, али сигурно сам задовољан. У неким периодима изостану медаље, у некима их буде. Имамо одличне клинце и врло добре тренере који сада раде с њима. Џаба ако играју и напредују у репрезентацији и онда не играју тамо где треба да играју. Изгубе се, нема их. Клубови држе репрезентацију. Ја разумем да нема времена за индивидуални рад“, закључио је Даниловић.

Jokić ponovo u reprezentaciji: Mi volimo da pobeđujemo

 

Преузмите андроид апликацију.