Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дане Баста примио чланове репрезентације Србије у баскету три на три

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас чланове репрезентације Србије у баскету три на три – Страхињу Стојачића и Марка Бранковића, као и селектора Марка Ждера.
Фото: Инстаграм/Psso Dane Basta
Наши спортисти су прошлог викенда одбранили титулу шампиона, када су у финалу Светског првенства у Бечу победили селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 21:19.

Секретар Баста честитао је данас шампионима на освајању златне медаље, и истакао да је задовољство сваки пут све веће у сусрету са таквим амбасадорима који своју земљу представљају на најбољи могући начин.

„Хвала вам што сте нас поново обрадовали сјајним резултатима и што име своје земље поново стављате на победнички трон. На вашем примеру се може видети да је свака пружена подршка двапут већа“, рекао је Баста и додао да ће ресорни секретаријат и даље пружати више него заслужену подршку овим репрезентативцима, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Фото: Инстаграм/Psso Dane Basta

Баскеташ Марко Бранковић је у име репрезентације истакао да је ово светско првенство у Бечу било одлично организовано и да је била част играти пред неколико хиљада гледалаца.

„Током шест дана, од 30. маја до 4. јуна, такмичило се по 20 екипа у мушкој и женској категорији. Прва четири дана смо играли групно, а последња два четвртфинале, полуфинале и финале.

Било је тешко, али успели смо да одбранимо прошлогодишњу титулу из Белгије, и осећај који смо приуштили себи и својим навијачима је изванредан“, рекао је Бранковић и захвалио ресорном секретаријату, Министарству спорта и Граду Новом Саду на безрезервној подршци.

Фото: Инстаграм/Psso Dane Basta

Саговорници су данас истакли и значај предстојећег интернационалног турнира три на три – челенџер серије у Новом Саду, 15. и 16. јула на Спенсу, и упутили позив свима који су спремни да дођу и подрже овај значајни спортски догађај. Како је речено, заиграће 16 екипа из целог света, а финалисте очекује пласман на Мастерс турнир – најјачи турнир баскет серије на свету.

За Србију су у Бечу играли Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић, који је том приликом проглашен и за најкориснијег играча Светског првенства, додаје се у саопштењу.

Zaposleni u prosveti imaće rast plata od ukupno 30,6 odsto


Преузмите андроид апликацију.