Почетна > Србија
Србија

Данас свечано отварање Међународног сајам туризма у Београду, присуствује Вучић

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас свечаном отварању 44. Међународног сајма туризма на Београдском сајму.
Фото: WikimediaCommons/Milica Buha

Свечано отварање предвиђено је у 18.00 часова, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

На Међународном сајму туризма и Међународном сајму хотелско-угоститељске опреме Хореца – Опрема, који ће бити одржани до 26. фебруара под слоганом “Кад је одмор није тешко”, учествоваће око 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

Овогодишњи сајам ће бити најуспешнији до сада, најавили су раније организатори.

Кина ће бити партнер овогодишњег Сајма туризма, саопштио је Београдски сајам и истакао да Србија са том земљом има изванредне партнерске односе у привреди, култури и другим областима.

Такође, премијерно ће се ове године на сајму представити Алжир, Бурунди, Камерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија.

Овогодишња традиционална туристичка смотра целог региона југоисточне Европе и других делова света – 44. Међународни сајам туризма и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хореца – Опрема, биће прилика да се уз помоћ и велику подршку Министарства за туризам и омладину унапреди туристичка размена.

Такође, да се домаћи туристи упознају са могућностима да посете земљу богате историје и наслеђа, али и да се кинески туристи врате на прво место, када су у питању доласци страних гостију у Србију.

Као посебан догађај на Сајму туризма планиран је и Б2Б (бизнис ту бизнис) сусрет са представницима из Кине у координацији са Привредном комором Србије.

Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација.

На сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Најомиљеније дестинације као што су Турска, Грчка, Црна Гора, Тунис, Бугарска, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар и Северна Македони биће представљене и ове године, као и прошлогодишњи учесници – острвске дестинације Малдиви, Сао Томе & Принципе.

Србија ће своје туристичке адуте представити у хали 4 Београдског сајма кроз аутентичне наступе Туристичке организације Србије
(ТОС), Туристичке организације Београда (ТОБ), као и учешће многобројних локалних и регионалних туристичких организација из
свих делова Србије.

Како је наведено, овај велики сајамски догађај намењен је професионалцима из свих сектора туристичко-угоститељске привреде.

Као и до сада, паралелно са Сајмом туризма на Београдском сајму ће се одвијати и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хореца-Опрема, који ће приказати најсавременију опрему за хотелске и угоститељске објекте.

Тај сајам је део велике и успешне манифестације која
обједињује и промовише све гране туристичко-угоститељске привреде, а биће одржан у халама 2А и 2Ц Београдског сајма.

Посетиоци сајма могу очекивати понуде цитy бреак, одмор и опоравак у бањама, спа викенде на планинама, еко и активни туризам, конгресна дешавања, целодневна дешавања, презентације, промоције, дегустације специјалитета и укуса.

Радно време Сајма туризма и Сајма хотелско-угоститељске опреме је од четвртка 23. фебруара, до суботе, од 10 до 19 часова, а у недељу 26. фебруара од 10 до 18 часова.

Цена појединачне улазнице је 450 динара, групне (минимум осам особа) 300, а пословне улазнице са пакетом погодности 3.000 динара.

Цена паркинга по сату је 200 динара.

Velika akcija hapšenja osumnjičenih da su oštetili EPS za 7,5 miliona

Преузмите андроид апликацију.