Почетна > Србија
Србија

Данас се отвара Међународни сајам аутомобиле и трајаће до 15. маја

Сајам аутомобила „DDOR Eco BG Car Show 07“ и 14. Међународни сајам мотоцикала почиње данас после трогодишње паузе узроковане пандемијом Корона вируса и трајће до 15. маја на Београдском сајму.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

На сајму ће учествовати висе од 30 реномираних светских произвођача аутомобиле, копји ће Београдској и Српској публици представити своје моделе и нова техничка и погонска решења.

У оквиру саме манифестације биће приређена и изложба олд тајмера.

Тема овогодишњег сајма биће екологија, заштита животне средине и смањење емитовања штетних гасова, па ће сходно томе акценат бити стављен на хибридна возила и возила на електрични погон.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Такође једна од тема биће и одлика појединих произвођача да до 2030. године престану са производњом модела који поседују мотор са унутрашњим сагоревањем која користе фосилна горива.

Произвођачи аутомобила који послују на Српском тржишту изразили су велико интересовање за учешћем на овој манифестацији.

Најатрактивниј аутомобиле на сајму биће Фераријев модел “Ferrari 458 Challenge

“Сви аутомобилски брендови који се представљају у оквиру “DDOR Eco BG Car Show 07” биће у хали 1 Београдског сајма. Изложби „Motopassion“ биће у целини посвећена хала 4, а комплетна пратећа индустрија, гаражно-сервисна опрема, резервни делови, укључујући и ону специјализовану, намењену еколошки напредним и електричним возилима, биће у халама 2, 1А и 3А”, наводи се у саопштењу организатора.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Посебно занимљив ће бити Фијатов штанд на коме ће бити приказан пројекта новог електричног модела аутомобила “Панда” који ће се производити у Крагујевцу и чим ће Србија бити у корак са Светом

Policija za sedam dana otkrila 18.058 saobraćajnih prekršaja

 

Преузмите андроид апликацију.