Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Данас је последњи дан у школској години, ђаци могу да поправе оцене на допунској настави

Данас је званично завршена школска година у свим основним и средњим школама у Србији. Влада Републике Србије донела је ову одлуку због свих трагедија које су се догодиле прошлог месеца у нашој држави.
Фото: Pexels

У саопштењу се наводи да је “наш образовни систем створен са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце. У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу”, преноси Курир.

Међутим, иако је потврђен завршетак школске године, ђаци имају могућност да до 20. јуна долазе на допунску наставу, како објашњава Светлана Келеман, директорка ОШ “Алекса Шантић” за наш портал:

– Ми смо поступили потпуно у складу са дописом из Министарства који смо добили. Данас је последњи дан наставе, а у наредне две недеље имаћемо ваннаставне активности, које подразумевају допунску, додатну, једносменску наставу, као и радионице и продужени боравак. Јуче је у нашој школи одржана седница наставничког већа на којој је направљен распоред по ком ће деца долазити на допунску наставу.

Директорка је такође нагласила да ће у току наредне две недеље деца имати прилику да поправе своје оцене на допунској настави, али и да надограде своје знање сви они којима су наставници препоручили да им је иста потребна.
Фото: Unsplash

– Све што им није јасно или су пропустили да усвоје на редовној настави, сада ће моћи да обнове и утврде. Оцене још увек нису званично закључене, већ је дат предлог закључне оцене, а закључивање ће бити 20. јуна, када они искористе све додатне могућности које су им пружене – објашњава Светлана.

Келеман је такође истакла да деца преферирају неформална дружења и ваннаставне активности посебно јер ова новосадска школа деци пружа и обогаћен једносменски рад где постоје радионице из макетарства, одрживог развоја, медијских радионица и слично.

На питање зашто је школска година окончана баш овог датума, наша саговрница истакла је да су као разлози, у саопштењу Министарства, наведени сви масакри који су дубоко потресли целу јавност и да је процењено како је то у најбољем интересу деце.

RHMZ: Vodostaj Dunava naredna četiri dana u padu

Преузмите андроид апликацију.