Почетна > Србија
Остали спортови Србија

Данас је Београдски маратон

Јубиларни 35. Београдски маратон, под слоганом „Пријатељство на дуге стазе“ почео је у осам сати, а главни град Србије биће центар атлетског света.
Фото: TANJUG/ RADE PRELIC/

Старт маратона, чија је траса дуга 42,195 километара, и полумаратона (21,1 километар) је у 8 сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске улице.

На БГД маратону учествоваће 6.700 тркачаа у полумаратону и маратону, од чега 1.200 странаца из 70 земаља, плус 700 учесника у штафетним тркама.

„Мени је срце пуно, скоро 7.000 људи… Енергија пуца на све стране и то се осећа. Заиста смо атлетска престоница света и то ми је неизмерно драго“, рекао је директор Београдског маратона Дарко Хабош.

Почасни највеће атлетске трке у Србији ове године је чувена српска атлетичарка Оливера Јевтић, четворострука победница.

Током Београдског маратона, за саобраћај ће бити затворене бројне улице у центру града и на Новом Београду, а измењене ће бити и трасе линија градског превоза.

Све такмичаре и учеснике 35. Београдског маратона девету годину заредом осигурава „УНИQА“ осигурање, које је званично осигурање овог спортског догађаја.

Већ по традицији, прави ритам тркачима даваће трубачи и бубњари и то на четири локације у граду – на Бранковом мосту, код „Лондона“, на Теразијама, док у Пионирском парку латино подршка стиже уз познати бенд Салса y Пунто.

Đoković na koti 1.000, nadigran Rud za finale Rima i duel sa Cicipasom

Преузмите андроид апликацију.