Почетна > Дан у слици
Дан у слици

Дан у слици: Фотографије које су обележиле 23. јун

Фото: Танјуг/AP/Andrew Medićini

Сан Дамасо, Ватикан: Папа Фрањо на својој јавној аудијенцији од Спајдермена добија маску у знак захвалности.

 

Фото: Танјуг/AP/Eugene Hoshiko

Токио, Јапан: Протести против владине одлуке да се Олимпијске игре у Токију ипак одрже и поред све лошије епидемиолошке ситуације.

 

Фото: Танјуг/AP/Joan Mateu

Барселона, Шпанија: Човек са заставом независне државе Каталоније стоји испред затвора у Сан Јуану у знак подршке, након што је Шпанска влада помиловала девет сепаратиста који су четири године служили казну због залагања за независност и одвајање Каталоније.

 

Фото: Танјуг/AP/Peter Dejong

Амстердам, Холандија: Директор музеја Тако Дибитс објашњава како су уз помоћ вештачке интелигенције Рембрантову највећу слику “Ноћна стража“ успели још више да повећају, додавајући део слике који је недостајао.

 

Фото: Танјуг/AP/Ahn Young-joon

Сеул, Јужна Кореја: Радник обнавља епитаф на гробу погинулог војника у част 71. годишњице од Корејског рата када су Севернокорејци тенковима напали Јужну Кореју.

 

Фото: Танјуг/AP/Keystone/Laurent Gillieron

Кресијер, Швајцарска: Последице поплава у Швајцарским селима услед обилних падавина које су довеле до изливања реке и руинирања села.

 

Фото: Танјуг/Ondrej Hajek/CTK via AP

Теплице, Чешка: Паљење свећа у спомен на припрадника Ромске националности којег је пре неколико дана полицаjац удавио притискаjући му врат коленом током интервенције.

 

Фото: Танјуг/AP/Ricardo Mazalan

Бразил, Бразилија: Марш домородаца у знак протеста против предложеног закона којим се ограничава признавање племенског земљишта и допушта  копање и сечење шуме на њиховој земљи.

 

Фото: Танјуг/AP/Jose Manuel Vidal, Pool

Севиља, Шпанија: Навијачи пред почетак утакмице Словачка – Шпанија на Европском првенству у фудбалу.

 

Фото: Танјуг/AP/Kemal Softic

Сарајево, Босна и Херцеговина: Голуб се окрепљује водом услед великих врућина.