Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Дан у којем морате да попијете чашу вина и чујете тамбуру (четвртак, 14. септембар)

У Новом Саду освануо је још један четвртак. Четвртак посебно волимо јер после њега одмах долази викенд и већ полако почињемо да размишљамо о томе где бисмо могли.
Фото: Градске инфо

Међутим, овог четвртка не морамо да ишчекујемо петак, јер већ вечерас у Новом Саду има штогод за видети и посетити.

Ипак, где год да се упутите, са собом понесите флашицу воде, јер максимална дневна температура износи 30 степени.

Светски тамбурашки фестивал,  „Тамбурица фест “, одржава се  у Новом Саду као манифестација са јединственом концепцијом и културном мисијом афирмисања тамбурашке музике и тамбурице као инструмента, али и неговања традиције, сарадње и пријатељства уметника на интернационалном нивоу.

На фестивалу сваке године наступају оркестри из земље и иностранства који се у такмичарском делу програма одмеравају за избор најбољег.

Поред такмичења за најбољи оркестар Светског Тамбурица феста, вокални солисти из целог света учествују у избору за најбољу ауторску песму фестивала.

Уводни фестивалски дан се одржава у центру Новог Сада  на Тргу слободе уз дефиле културно-уметничких друштава, фолклорних ансамбала и тамбурашких оркестара.

Детаље фестивала пронађите на сајту организатора.

Такође, увек можете свратити до Креативног дистрикта где вас очекује разноврсан и богат уметнички програм сачињен од несвакидашњих изложбених поставки.

У склопу фестивала   „Tanz platz“ у СКЦНС Фабрици, од 20 часова, очекује вас ”Лабудово језеро”, али у верзији Олге Духовнаје.

Данас ће се, такође, у склопу Фестивала камерне музике, у просторијама КС Свилара, одржати концерт реномираног дуа који чине Зоран Крајишник и Лаура Леваи Аксин.

Novosadska cvetna pijaca 15. i 16. septembra na platou ispred SPENS-a

Преузмите андроид апликацију.