Почетна > Србија
Србија

Дан српског јединства је благодет и понос српског народа широм света

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је уочи сутрашњег обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе да је тај празник благодет и понос српског народа широм света.
Фото: Танјуг/СТР

„Српска застава ће сутра бити на свим континентима, истовремено ће бити на свим црквама и административним представништвима Србије и Српске, у свим заједницама где наш народ живи и показаћемо да је на скоро читавој земаљској кугли наша застава истовремено истакнута и да се слави Дан српског јединства, слободе и националне заставе“, рекао је Стевандић у изјави за Срну.

Он је напоменуо да су прошли векови пре него што се дошло у позицију да се српска застава завијори тамо где Срби имају административну власт, те да је српска застава део заједничке културе.

„И када различито мислимо, имамо исту заставу која треба да сва наша мишљења стави под себе и да их приближи, због чега је немерљиве важности Дан српског јединства“, закључио је Стевандић.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра.

Овај празник је установљен 2020. године као дан сећања на Пробој солунског фронта у Првом светском рату.

Централно обележавање ове године биће у Нишу.

Milunu Milenkoviću Lunetu produžen pritvor za još dva meseca

Преузмите андроид апликацију.