Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Дан кокица у Арени Синеплекс: Уз сваку карту – бесплатне кокице

Омиљена биоскопска грицкалица обележава свој дан, 19. јануар, а тим поводом и ове године биоскопу „Арена Синеплекс“ и „Синеплекс Променада“ частиће своје верне посетиоце.
Фото: Промо

На Светски дан кокица, уз сваку купљену улазницу у биоскопу „Арена Синеплекс“, сваки посетилац добиће на поклон мале кокице.

Светски дан кокица биоскоп „Синеплекс Променада“ обележиће тако што ће уз сваку купљену улазницу посетиоци добити једну бесплатну допуну за M, L или XL паковања кокица.

Постоји доказ да су људи од памтивека уживали у кокицама – 1948. године у једној пећини у Новом Мексику откривена су „искокана“ зрна кукуруза стара чак 5,000 година.

Наводно, према неким сазнањима, Индијанци племена „Wampanoag“ први су донели кокице колонистима за први Дан захвалности у Америци, а верује се да је Кристофер Колумбо Европљанима представио кокице крајем 15. века.

Прве кокице су прављене баш онако како их данас спремамо у кући, негде око 1880. године, а прву машину за прављење кокица изумео је Чарлс Креторс, у Чикагу, 1885. године.

Не постоји бољи начин да се Светски дан кокица, овог четвртка 19. јануара, проведе уз неки од фимова са репертоара биоскопа „Арена Синеплекс“ и „Синеплекс Променада“ и омиљену посластицу коју добијате гратис уз купљену улазницу.

Репертоар Арене пружа разноврсну понуду филмова међу којима су „Вавилон“, „Аватар: Пут воде“, „Фабелманови“, „Операција Фортуна: Превара века“, „I Wanna Dance With Somebody – Филм о Витни Хјустон“, „Лил, Лил, Крокодил“, „Венчање за умрети“ и многи други.


Zajednički koncert bendova „Gift“ i „Stevans“ u SKCNS Fabrici

Преузмите андроид апликацију.