Почетна > Србија
Србија

Дачић: Влада мора бити формирана пре одржавања избора у Београду

В.д. председника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Влада Србије мора бити формирана пре одржавања избора у Београду, будући да је рок за формирање Владе, према његовим речима, почетак маја, односно 90 дана од дана конституисања Народне скупштине.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Дачић је рекао да су за Србију нека питања попут чланства тзв. Косова у Савету Европе тренутно приоритетња, али да, упркос томе, постоје рокови за избор нове Владе.

„Тај рок мора да буде испоштован, ако не буде испоштован, онда се иде на нове парламентарне изборе, а ви знате да ја нисам присталица тога“, додао је Дачић.Када је реч о најављеном бојкоту београдских избора од стране представника опозиције, Дачић је рекао да не зна да ли ће се то заиста десити или не.

„Дуго је било разних таквих експеримената и они се углавном никада нису успешно завршавали по оне који су у томе учествовали. Више сам за то да се добро размисли о свему томе и да сви учествују на изборима, како не би стварали неке нове потенцијално спорне ситуације које неће дозволити да у наредне четири године имате један нормалан политички рад“, истакао је он.

Na tajkunskoj N1 napadaju Vučića jer se bori protiv rezolucije o lažnom genocidu u Srebrenici!

 

Преузмите андроид апликацију.