Почетна > Србија
Србија

Дачић са амбасадорком Ирске о Савету Европе и тзв. „Косову“

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, састао се данас са амбасадорком Ирске Изеулт Фицџералд, која на нерезиденцијалној основи „покрива“ Србију из Атине.
Фото: Танјуг/МСП/Дијана Вукомановић

Саговорници су разговарали и о актуелној ситуацији у Савету Европе јер Ирска тренутно председава Комитетом министара Савета Европе.

Министар Дачић искористио је прилику да амбасадорку Ирске упозна са нашим ставовима по овом питању, као и да понови да се Република Србија снажно противи чланству тзв. „Косова“ у међународним организацијама, саопштено је из МСП.

Дачић је оценио билатералне односе две земље као добре, али је рекао да има простора за даље унапређење како сарадње, тако и политичког дијалога на високом и највишем нивоу.

Шеф српске дипломатије је у том смислу током разговора упутио позив министру спољних послова Ирске Сајмону Ковенију да посети Србију у наредном периоду.

Ирска страна је у разговору поновила своју подршку процесу евроинтеграција Србије.

Саговорници су разматрали и могућности унапређења других видова сарадње, нарочито јачање економске сарадње две земље и спољнотрговинске размене.

Амбасадорка Изеулт Фицџералд изразила је честитке поводом недавног ступања првог потпредседника и министра спољних послова Ивице Дачића и пожелела му пуно успеха у даљем раду.

Зиђин и ОСС потписали уговор о донаторству од 300.000 евра

 

 

Преузмите андроид апликацију.