Почетна > Србија
Србија

Дачић: И ова власт у Црној Гори договорена код митрополита

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио лицемерним саопштење Министарства спољних послова Црне Горе, у којем се назива анахроним његов позив митрополиту Јоаникију да реагује, јер је, каже Дачић, власт у Црној Гори договорена на састанку код митрополита Амфилохија.
Фото: PrtSc/YouTube/Happy TV

,,Како то није мешање цркве у политичке ствари?“, упитао је Дачић и додао да га не интересује смена Здравка Кривокапића, већ сматра да сви треба да се договоре и раде у интересу црногорског и српског народа и тиме не погазе обећање грађанима.

Дачић је приметио да из Црне Горе долазе бесмислене изјаве и напади попут оних да се, како каже, мешао у унутрашње ствари Црне Горе тиме што је казао да је Резолуција о Сребреници уперена против српског народа, зато што је донета ничим изазвана.

Биле су, каже Дачић, и изјаве да се Србија мешала у изборе, да је навијала за представнике оних који су били против Мила Ђукановића.

,,Сада добијамо од стране представника власти које су рушиле Мила Ђукановића готово сличне оптужбе. Чини ми се да нису променили чак ни оне што пишу саопштења у име министарства“, рекао је Дачић Танјугу.

Дачић објашњава да је јуче позвао митрополита Јоаникија да се, имајући у виду одговорност митрополије за предлагање носиоца листе на изборима, позабави ситуацијом у владајућој коалицији зато што су они победили на таласу литија.

,,На интервенцију покојног митрополита Амфилохија је Кривокапић постављен за носиоца листе. На основу тога су победили на изборима. Сада министарство вањских послова Црне Горе каже да је мој позив да се укључи митрополит анахрон, да је то позив на рушење система, а шта су до пре неколико месеци радили код Амфилохија“, упитао је Дачић.

Каже да би волео ,,када би митрополит Амфилохије могао да погледа шта се дешава“.

,,Не правим Црној Гори никакве проблеме, мене Црна Гора и њихова унутрашња политика не интресује. Ја само кажем даље руке од Србије, ви се мешате у наше унутрашње послове, зато што сте признали Косово, зато што доносите резолуције које су уперене против српских интереса”, поручио је Дачић.

Додаје да су Срби и Црногорци пријатељски и братски народ, те да је позвао и све партнере из Црне Горе да дођу у посету, али је и поручио да никоме неће дозволити да се у име тога меша у унутрашње ствари Србије, а да при томе оптужује Србију да се она меша у унутрашње ствари Црне Горе.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.