Почетна > Србија
Србија

Дачић и Харченко разменили честитке поводом 185 година дипломатских односа

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Боцан-Харченка како би разменили честитке поводом 185 година од успостављања дипломатских односа.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

У својој честитки упућеној министру спољних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову Дачић подвлачи значај овог важног јубилеја наводећи да су „српско-руски односи без обзира на формалне оквире, кроз историју били прожети духом пријатељства и међусобног разумевања и засновани на заједничком словенском пореклу, духовности, вери и култури.“

У писму се посебно истиче међусобна подршка, савезништво и велике жртве током српске борбе за ослобођење у 19. веку, као и у два светска рата, о којима сведоче бројни споменици.

У том контексту, Дачић је у писму још једном „изразио дубоку захвалност на чврстој и доследној подршци нашем територијалном интегритету и суверенитету“ у вези са питањем Косова и Метохије.

Боцан-Харченко је уручио министру Дачићу честитку шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова у којој се потврђује спремност руске стране за даљи свестрани развој односа, као и увереност „да ће сакупљено искуство заједничког рада и даље служити као чврст темељ руско-српске сарадње“.

Амбасадор Руске Федерације уручио је Дачићу и честитку Сергеја Лаврова упућену поводом предстојећег Дана државности Републике Србије.

Први скокови најмлађих падобранаца Војске Србије

Преузмите андроид апликацију.