Почетна > Србија
Србија

Дачић: Бити ватрогасац је позив да се служи другима у најтежим ситуацијама

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас, на свечаној промоцији полазника 14. класе Основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица, да бити ватрогасац није само посао, већ позив да се служи другима у најтежим ситуацијама.
Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић

Дачић је на промоцији 93 припадника спасилачко-ватрогасне јединице истакао да је та јединица симбол јединства храбрих и несебичних људи који спасавајући туђе животе ризикују сопствене.

„Осећам понос јер сте тако млади одлучили да ступите на пут храбрости и пожртвовања, да постанете ватрогасци-спасиоци. Надом ме испуњава уверење да ће с вашом енергијом и ентузијазмом, богатим знањем и искуством старијих колега наши грађани и имовина бити још безбеднији“, рекао је Дачић.

Нагласио је да су ватрогасци-спасиоци незамењиви хероји које краси храброст и одлучност како би штитили грађане од ватре, несрећа и других опасности.

„Посвећеност и спремност да увек буду ту када нам требају чине их истинским стубовима наше заједнице“, рекао је Дачић.

Поручио је новим ватрогасцима да су успешно прошли обуку и да су сада спремни да се прикључе старијим колегама у заштити и спасавању живота.

„Допринос Сектора за ванредне ситуације је огроман. Његови припадници, међу којима сте и ви, интервенишу када су пожари, саобраћајне несреће, спасавање људи из рушевина и других неприступачних места. Зато је важно да негујете особине кључне за вашу безбедност током интервенција, а то су физичка спремност, тимски рад и брза реакција“, указао је Дачић.

Додао је да ће Министарство унутрашњих послова бити ослонац и подршка ватрогасцима у њиховој мисији.

„Желим вам добродошлицу и успешну каријеру у МУП-у. Хвала вам што сте се одазвали позиву да будете део велике ватрогасне породице“, рекао је министар.

Дачић је уручио награде најбољим полазницима.

Vučević: Ne smemo da zaboravimo heroje sa Košara

 

Преузмите андроид апликацију.