Зашто служе хлеб у ресторану пре јела које смо наручили? Иако већина нас никада није размишљала о разлогу за ову праксу, постоји значајан разлог зашто се ово правило поштује.
Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада.
Друго, хлеб или било што слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада.
Једноставни угљени хидрати покрећу производњу инсулина, што вас чини гладнијим него што сте били раније, а највероватније нећете осећати ситост од хлеба.
Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу да поједу, а касније кажу како су се залетели.
Последњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре.
То је и знак гостопримства. Када пожелите добродошлицу људима у свој дом или ресторан, дајте им хлеб да знају да су добродошли.
Ова традиција је опстала до данас.
Када седнете за сто у ресторану, обично сте гладни, али може проћи неко време док храна не стигне.
Уместо да оставите госте да седе празних руку, гладни и да гледају како други гости уживају у храни, стављање хлеба на сто у припреми за долазак оброка чини их срећним и спречава их да постану неподношљиви.
Иако су неки ресторани почели да га наплаћују, скоро сваки ресторан ће вам у неком тренутку, између седења за столом и сервирања главног јела, донети хлеб.
Није ли смисао ресторана да вас натера да трошите новац на храну, а не да се бесплатно заситите пре него што вам оброк и стигне.
Evo koliko nedeljno treba da hodate ako želite da živite duže
Преузмите андроид апликацију.