Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате шта се дешава у организму када попијете кафу на празан стомак?

Добра вест је да испијање кафе на празан стомак није само по себи лоше, али може изазвати извесну нелагодност. Постоји низ предности повезаних са конзумирањем кафе када је у питању гастроинтестинални тракт.
Фото: Pixabay/KatineDesign

Пиће је окарактерисано као лоше због садржаја кофеина и високог садржаја шећера, али се кафа већ дуги низ година користи у медицини.

Кофеин повећава киселост у желуцу

Кафа утиче на нивое желудачне киселине на више начина. Као резултат тога, неки људи могу да се суоче са проблемима попут диспепсије, која је у основи поремећај варења, који се лако може решити избегавањем кофеина или уживањем у шољици кафе уз неку храну.

Кофеин стимулише производњу хормона гастрина, који је одговоран за производњу желудачне киселине.

Иако помаже у покретању процеса варења, такође повећава киселост у желуцу.

Поред тога, феноли који се налазе у кафи доприносе нивоу киселости у цревима. Кафа има Ph око пет, док наша желудачна киселина има Ph око два, што чини желудачну киселину још киселијом.

Као резултат тога, наш стомак би требало да буде у стању да поднесе киселост изазвану испијањем кафе. Превише киселости није проблем.

Све што једете изазива производњу желудачне киселине. Ако након испијања кафе на празан стомак осећате надимање или болове у горњем делу стомака и мучнину, то вероватно значи да имате проблем са тим.

Проблем није нужно превелика киселост јер стомак то може да поднесе и постоји слуз да га заштити.

Више је да ваш једњак не може да издржи такву врсту оштећења киселине.

Пијење кафе на празан стомак повећава производњу желудачне киселине.

Већи нивои течности не изазивају проблеме већини људи, али некима могу изазвати нелагодност. Ако припадате другој групи појединаца, али не можете да се одвојите од кафе, покушајте да је пијете уз храну.

Transformacija doručka: Zdrave i ukusne alternative za smanjenje unosa holesterola

Преузмите андроид апликацију.