Бели лук је основни састојак многих кухиња и додаје укус свему, од супа и јела од тестенина до сосова и прелива.
Међутим, начин на који га чувате може утицати на његов укус, а истраживања са Универзитета Корнел сугеришу да чување свежег белог лука у фрижидеру генерално није добра идеја.
Иако је укус једино на шта утиче у овом случају, чување белог лука у фрижидеру може бити опасно.
Истраживачи су открили узнемирујуће податке који стоје иза чувања белог лука у фрижидеру.
Главице белог лука су ниске киселости, што их чини склоним Цлостридиум ботулинум, познатијем као кривац ботулизма.
Што се тиче идеалних услова за складиштење белог лука, истраживања показују да луковице белог лука треба чувати на температури од око 15,5 до 18 степени, далеко од директне сунчеве светлости и у прозрачним посудама као што су папирне кесе, мрежасте посуде или жичане корпе.
Преузмите андроид апликацију.