Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате да алуминијумска фолија има две стране?

Многи од нас користе алуминијумску фолију скоро сваки дан. Да ли сте се икада запитали чему служи  сјајна, а чему мат страна?
Фото: Pixabay/Pezibear

Наравно, разлика између њих настаје у процесу производње.

Страна која долази у контакт са високо полираним челичним ваљком постаје сјајна, док друга остаје мат.

Али то није само естетска разлика.

Ако мат страну ставите нагоре, а сјајну страну према храни коју печете, она ће се брже загрејати.

Исто тако, ако желите да сачувате топлоту хране, умотајте је у сјајну страну алуминијумске фолије.

Мат страна је намењена за чување хладне хране.

Da li je dobro da pržimo na maslinovom ulju?

Преузмите андроид апликацију.