Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли вештачке биљке могу да улепшају простор?

Сви ћемо се сложити са тим да присуство биљака у простору, допринеће лепоти ентеријера. Међутим, да ли вештачке биљке имају исти такав ефекат?
Фото: Pexels/designecologist

Уколико спадате у ону групу људи којима нега биљака није јача страна, а са друге стране мислите да вештачко цвеће није дозвољено у оплемењивању простора, имамо лепу вест за вас. Да, дозвољено је коришћење вештачких биљака у декорацији ентеријера. Вештачке биљке и лажно зеленило су идеалан начин да свом дому додате мало стила. Али наравно, као и за све мера је кључна.

Засигурно уколико у цео стан или пословни простор унесете превише вештачког зеленила, одмаћи ћете се од замисли да свој простор уредите са стилом. Зато се придржавајте правила када је ова врста биљака у питању када декоришете ваш простор:

-немојте претеривати са употребом вештачких биљака, неколико зелених акцената у соби ће бити сасвим довољно;

-комбинујте лажно зеленило са правим биљкама, тако да визуално ће деловати да су све биљке праве;

-вештачке биљке поставите у декоративну саксију и тако замаскирајте онај вештачки изглед;

-купујте оне вештачке биљке које су квалитетније и веродостојније. Нека јефтинија цена не буде пресудна при одабиру декорације ове врсте.

-редовно уклањајте прашину са ових биљака;

-додајте маховину, праву земљу и декоративне каменчиће у вашу биљку како бисте додали мало „живости“ вашој биљци;

Што се места тиче, односно уколико се питате у коју просторију је најбоље поставити биљку, одговор је где год ви желите. Можете их поставити у купатилу, дневну собу, предсобље, предсобље…

 

Povrće koje će vam pomoći da se otarasite sala na stomaku

Преузмите андроид апликацију.