Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли вам је икада вечити нежења сломио срце?

Ако ти је овакав човек икада сломио срце, није да те човек није волео или те можда не воли, већ се због живота који води плаши да завири у себе и схвати како да воли.
Фото: Pixabay/Pexels

„Нежења средњих година“ одбија да се одрекне слободе, пажње и узбуђења које младост доноси. Познате личности попут Леонарда Ди Каприја (47), Џејмија Фокса (54) и Џареда Летоа (49) су најбољи примери. Имали су везе, чак и децу, али никада нису одлучили да се венчају.

Али овај стереотип нежења као мушкарца-дете или „Петар Пан“ који одбија да одрасте је погрешан, кажу стручњаци за односе. У стварности, постоји низ разлога зашто мушкарац одбија озбиљну везу, од осећања самопрезира до неспремности на компромис у љубавној вези. Готово сви ови разлози су проблеми са којима мушкарци морају сами да се изборе, а ретко је реч о проналажењу идеалног партнера.

Нежења средњих година је закључан је у свету привидне слободе где се све може догодити – спонтано путовање у иностранство, секс преко ноћи и слично, али где нема смислених последица или понашања које укључује дугорочну одговорност.

Нежења средњих година више личи на госпођицу Хавишам из Чарлс Дикенсоновог романа „Велика очекивања“. 

Нежења средњих година заробљена је у страху. Страх да неће бити сјајан муж или тата или партнер. Боје се да дугорочно неће бити довољно забаван и интересантан. 

Везивање у њима буди страх да ће се неко толико повезати с њима да ће открити таму коју крију у себи. Након што су толико година провели сами, мушкарци такође можда нерадо прихватају промену рутине која долази са уласком у везу.

Без обзира да ли је промена добра или лоша, уму може бити тешко да преради промену и то је велики емотивни изазов  који може да доведе до шока, нелагодности и страха од скока у непознато.

Фото: Pioxabay/Pexels

Многи мушкарци данас ће се радо удаљити од романтике или неће ни размишљати о вези како би и даље могли да раде шта желе, када желе. Такође, људи временом имају све мање толеранције, и мушкарци и жене, а са годинама људи природно постају себичнији како свесно, тако и подсвесно. Почетак везе све тежи како нежења стари.

Нежење су дуго средовечни, њихова одлука да се не везују временом постаје све јача, превише уплашени да признају да су можда погрешили избегавајући дугорочне романтичне везе.

Они се могу претварати да им је живот забаван и пун слободе. Уосталом, треба да покажу свима колико је добар, прави избор за њих био. Али неизречена и све већа спознаја да су направили велику животну грешку довешће до отврдњавања ставова. У многим случајевима, они ће наставити да живе сами и постаће још одлучнији да наставе као што су били, али ће и све више схватати да то може довести само до усамљене и разочаравајуће старости. Реалност је да изнутра осећају да су зезнули и да нема повратка.

Овај ниво затворености спречава тврдоглавог нежењу да икада пронађе љубав. Ако ти је овакав човек сломио срце, које су твоји пријатељи описали као самозадовољног човека-дете, неког ко нема емоције и ко те никада није волео и није му било стало. 

Знај, није да те човек није волео или можда те не воли, али због живота који води, који укључује, на пример, путовања у иностранство и више кумова, опсесије хобијима и спорадичним сексуалним животом, плаши се да завири у себе и схвати како да воли себе. Мушкарац који не воли довољно себе не може да воли ни неког другог.

Stvari koje treba da saznate o muškarcu pre četvrtog sastanka

Преузмите андроид апликацију.