Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли су везе са већом разликом у годинама здравије? Научници дошли до одговора

Стара изрека, „године су само број“, у многим случајевима може да буде апсолутно тачна.
Фото: Pexels/Ang Thanh tu

Ако погледате круг своје породице и пријатеља, вероватно ћете да схватите да познајете пар са нешто већом разликом у годинама.

Кроз историју је било тишичније да је мушкарац неколико година старији од жене, мада све је чешћа и обрнута ситуација.

Према Journal of Popular Economics, студија која је мерила хетеросексуалне парове различитог узраста имала је неке занимљиве налазе. Најидеалнији јаз у годинама, према истраживању, био је када је мушкарац био старији за једну до три године. Када је та разлика достигла четири до шест година, било је мање задовољства у вези, а бројке су се погоршавале како се разлика у годинама повећавала у последњих седам година.

Иако године нису једини фактор у раскиду било које везе, оне могу да допринесу факторима који отежавају везу.

Оно што је најважније у вези превазилази године

Можда није изненађујуће да је млађи партнер склонији да буде несрећнији и незадовољнији од старијег партнера, без обзира на пол, према Journal of Popular Economics. Оно што други мисле о вашој вези такође може да ирга улогу.

– Сваки пар који је суочен са испитивањем и дискриминацијом мора да ради много више да би успоставио јаку везу која им помаже да се изборе. Здрава веза захтева компатибилност, емоционалну зрелост и компромис, што може бити важније од нечијих година – каже др Мајк Мекнулти.

Koliko partnera vam treba da biste znale da odaberete “onog pravog?”

Преузмите андроид апликацију.