Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Многи имају предрасуде, али новосадски туристи их ипак бирају – какве су цене хостела у Новом Саду?

Хостел, реч која се често помиње када је у питању организација неког путовања или догађаја и када је потребан смештај. Вечна дилема је да ли изабрати хотел или хостел?
Фото: Градске инфо
Многи људи имају предрасуде када је овај тип смештаја у питању.
Шта се подразумева под хостелом?

Хостели се дефинишу као одређени угоститељски објекти који пружају услуге смештаја, а и у многим случајевима нуде уз доплату, и услугу хране и пића. Смештај је углавном организован у вишекреветним спаваоницама. Најчешће су спаваонице раздвојене на мушке и женске.

У Новом Саду има више десетина хостела. Разлог томе је развој самог града који је узрковао долазак великог броја туриста – па је с тога нарасла и потреба за новим смештајним капацитетима.
Фото: Градске инфо

Међутим, како у свету тако и код нас, услуга овог смештаја је напредовала, и уз то што су ти објекти опремљени са свом неопходном техником и уређајима, интернетом, вешерајем, рестораном, нуде се и опције двокреветних соба са приватним купатилом, стога поставља се питање да ли се онда разликује од хотела?

Многи туристи навикнути су на овај вид смештаја, немају проблем да са више људи деле простор и да спавају у вишекреветним спаваоницама, јер уз то што се одричу додатног комфора који би имали рецимо у хотелу, добијају за узврат два велика бенефита: углавном су хостели на атрактивним локацијама (веома близу центра и других значајнијих локација) и за јако мали новац могу одсести у градовима широм света.

Можда овај тип смештаја више има смисла у градовима попут Њујорка, Париза, Шангаја где су високе цене смештаја, али разлика у цени осети се и у Новом Саду.

Фото: Градске инфо

Ово је листа од неколико најпознатијих хостела у Новом Саду који су рангирани према популарном сајту за проналазак смештаја „Букинг“:

1. Хостел „Сова“ – смештен је у средишту Новог Сада у непосредној близини главног трга. У понуди је укључен простран заједнички дневни боравак са ТВ-ом, интернетом и бесплатним рачунарима. У близини хостела налазе многи барови, музеји, Змај Јовина и остале атрактивне локације.

Цена за једну особу за једно ноћење је око 12 евра.

2. Хостел „А&А“ – овај објекат смештен је на 5 минута хода од тржног центра Променада, у близини Лиманске пијаце. Објекат укључује заједничку кухињу, заједнички салон и бесплатан интернет. Због близине и Меркатора, Променаде, СПЕНС-а и Универзитета такође сматра се за популарну локацију.

Цена за једну особу за једно ноћење је око 13 евра.

3. Хостел „Passenger“ – овај објекат смештен је у улици Браће Рибникар, близу Булевара ослобођења, на локацији која је близу и тржног центра Променаде, Футошке пијаце и центра града. У близини хостела налазе се многи кафићи, ресторани, објекти брзе хране и све битне локације.

Цена за једну особу за једно ноћење је око 11 евра

4. Хостел „021“ – овај смештајни објекат налази се у самом центру града, преко пута Српског народног позоришта. Објекат нуди бесплатан интернет, дневни боравак са ТВ-ом, чајну кухињу која укључује садржаје за припрему чаја и кафе. Доручак, ручак и вечера доступни су уз надоплату, а хостел поседује и свој бар. У близини је свих битних локација, ресторана, кафића и продавница.

Цена за једну особу за једно ноћење је око 22 евра.

5. Хостел „City“– овај хостел смештен је на 3 минуте хода од Универзитета у Новом Саду, у близини се такође налазе много кафића, барова и ресторана. Нуди модерне вишекреветне спаваонице и властите собе. Објекат нуди заједнички дневни боравак, чајне кухиње и бесплатан интернет. Сваки спрат хостела има свој дневни боравак са ТВ-ом као и чајну кухињу.

Цена за једну особу за једно ноћење је око 12 евра.

Цене могу да варирају у зависности од броја дана и датума резервације смештаја.

На истом сајту рецензије и коментаре посетилаца ових објеката су веома позитивни што нас доводи до закључка:

  • да су наши смештајни објекти веома добро опремљени, модерни и одговарају потребама посетилаца
  • да сви имају пријатно искуство са особљем и осталим гостима,
  • да сви хвале гостољубивост и гостопримство Новосађана,
  • да су цена и квалитет услуге веома задовољавајући

и оно најважније – Да сви воле Нови Сад!

Priča o Grand hotelu Majer i njegovom značaju za srpski narod (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.