Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Да ли сте знали да у Новом Саду постоји „Кућа среће“ ? Јединствена кућа у Новом Саду отворила је своја врата за све старије суграђане!

„Кућа среће“ је пројекат који су осмислиле две фантастичне жене и уткале у њу срећу, смех, радост и  веома пријатну атмосферу и одличну енергију.

Јелена Јунг је психолог и акредитовани когнитивно-бихејвиорални психотерапеут (ЕАБЦТ), а Наташа Драгељевић је васпитач и ТА саветник.

Њих две су годинама стрпљиво чекале да нађу адекватан објекат у ком ће моћи да реализују пројекат „Кућа среће“ и у ком ће се и домаћини и гости осећати као код куће.

Када су пронашле кућу у Сремској Каменици на адреси 23. октобар број 11 пројекат „Кућа среће“ је реализован.

„Кућа среће“ је намењена старијим суграђанима.

Дакле у питању је место на коме се наши суграђани, родитељи, односно баке и деке упознају, друже, пију кафу, кувају, играју разне друштвене игре, едукују се, певају, свирају, славе рођендане, плешу или се већ на другачије начине лагано физички или друштвено активирају, такође је и место на коме могу добити и психолошку подршку у оним годинама, које иако су златне, имају своје специфичности и често носе терет проживљених деценија.

„Кућа среће“ дакле није дом за старе, таква места већ постоје, ово је место које креира контекст где се сениори на дневном нивоу могу најпре упознавати, повезивати и дружити.

Акценат је дакле на дружењу са вршњацима, уз подршку посвећених људи и идеју да заједно пркосимо усамљености и свеприсутној социјалној изолованости код старих људи, поготово у нашој култури.

Старост након свачијег проживљеног живота треба да је на достојанство и радост!

Ако се питате како изгледа дружење у „Кући среће“ можете их посетити све до 1. јула потпуно бесплатно,  јер су у току дани отворених врата.

Више информација можете пронаћи на Инстаграм профилу @starostradost

Prva železnička stanica u Novom Sadu bila je omiljeno mesto Novosađana, a tu se i jedan politički sukob završio ubistvom

Преузмите андроид апликацију.