Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли сте знали да јаја можете да скувате и на овај начин?

Сви ми смо неколико пута оманули приликом тако једноставног процеса – кувања јаја. Или нам не буду довољно кувана или се прекувају, а неретко се дешава и да љуску једва скинемо. Мукама је дошао крај, помоћу овог трика скуваћете савршено тврда јаја, а љуска ће одмах “склизнути”.
Фото: Unsplash/Nik

Популарна америчка куварица, Кетлин Ешмор, на друштвеној мрежи ТикТок познатија као KatCanCook, открила је да помоћу паре можете да направите кувана јаја без икаквих перипетија и која проверено успевају – увек.

Да би их направила, Кетлин је шерпу напунила са мало воде, у њу ставила рупичасту металну посуду, која не сме да додирује воду, па у њу јаја и поклопила. Јаја се кувају на пари, на високој температури, око 12-14 минута. Ова метода функционише тако што врела пара чини да се протеин из беланаца скупи, што га повлачи од мембране љуске.

Видео је постао веома популаран на друштвеним мрежама, а људи су у скоро сваком коментару изражавали своје одушевљење једноставним триком.

“Сада и моја осмогодишња ћерка може да припреми себи доручак”, написала је жена.

“Чекај, зашто ово никада раније нисам пробао. Пробац́у ово сутра”, написао је други, док је једна жена рекла како сваки дан једе барена јаја и да ће јој овај трик сигурно много значити.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке