Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Да ли сте спремни за Блоксток?

Ове године један од најстаријих новосадских рок фестивала – Блоксток, доживљава својеврсну ренесансу – трајаће два дана и после две године паузе враћа се у Железнички парк, где је 1998. године и основан.
Фото: Марко Ристић

Неке од бендова који су са њим делили историју и позорницу видећемо 1. и 2. јула, под ведрим небом.

Ипак, без обзира на број људи који сваке године долази, регионалне и домаће звезде, Блоксток је био, и остао комшијска прича.

„Настао је из потребе комшилука да уради нешто за комшилук. То је прича у којој смо ми одрасли и разлог због ког смо и одлучили да је преузмемо на себе, као млађу генерацију. Тако се односимо према комшилуку и данас. Овај Фестивал организују комшије, велики број људи је укључен у његову реализацију, а нешто потом и остаје за нама и зато ова прича и траје“, објашњава један од организатора Фестивала, Марко Танчик

То „нешто“ је чисто оперативно, и ове, као и претходних година, екипа која организује, заједно са радницима ЈКП Градско зеленило, попунила је рупе у парку, затим је ЈКП Стан изашао на терен и заменио неисправне сијалице јавне расвете, додавши светла крају.

„Делује као да се све ради за Фестивал, али суштина је управо у тим комшијским причама. Бендови који наступају су делом из краја. Затим дајемо сваке године простор младим бендовима, а увек доводимо и регионалне звезде. Одрастати у таквом окружењу је оно због чега и фестивали као што је наш могу да расту и праве нове генерације квартовских клинаца који ће га ускоро наследити“, додаје један од организатор, Александар Пирић.

Фото: Градске инфо
Посебан “штимунг” фестивалу даје и дугогодишња сарадња организатора са “Мото унијом Војводине”, организацијом која окупља велики број мото клубова из покрајине.

Дефиле двоточкаша најпрометнијим градским булеварима и изложба у парку сваке године представљају својеврсну атракцију за посетиоце, али и доприносе афирмацији бајкерске субкултуре.

“Ово је фестивал за све генерације, што се види и по програм, који се мало разликује ове године, будући да смо у парку након двогодишње паузе изазване оправданим разлозима. Надам се увек и лепом времену, а очекујем да све прође без инцидената, као што је увек до сада и био случај. Све остало је у суштини мање битно” додаје Танчик.

И ове године, из безбедносних разлога, апелује се да посетиоци не уносе пиће у стакленој амбалажи у парк, као и да се не приближавају железничкој прузи. Фестивал ће бити отворен у 19.00 часова, а свирке ће се одржавати до један сат иза поноћи.

Овогодишњи Блоксток фестивал трајаће два дана уз наступе, овог пута, искључиво новосадских бендова као што су „Love Hunters“, „Atheis rap“, Ритам Нереда, Збогом Брус Ли и многи други. Улаз на оба дана Фестивала је бесплатан.

Evo šta treba da znate pred „Betovenov maraton“ u nedelju

Преузмите андроид апликацију.